OBILJEŽENA OBLJETNICA SMRTI PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA

1139 0

NOVA GRADIŠKA, 11. prosinac 2015. – U četvrtak, 10. prosinca na 16. obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana Udruga roditelja tradicionalno je organizirala svečanost odavanja počasti i spomena na

čovjeka vizionara, čovjeka koji je, kako je rekao prof. Ante Vukšić, predsjednik spomenute Udruge, uz poginule i sve hrvatske branitelje najzaslužniji za slobodnu i neovisnu državu Hrvatsku. Položeni su vijenci i upaljene svijeće, a počast je odana i minutom šutnje te molitvom i kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima, kao i kod spomen obilježja dr. Tuđmanu. Učinili su to predstavnici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, djece i udovica, potom Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata 121. brigade NG, Udruge veterana 121. brigade, Specijalne policije „Zebre“, Udruge civilnih žrtava rata, Udruge liječenih od PTSP-a, gosti iz SB i Požege.

U ime grada Nova Gradiška počast su odali gradonačelnik Željko Bigović i zamjenik Dario Ban, a u ime Brodsko-posavske županije Branka Došen.

Na minutu šutnje pozvao je prof.Ante Vukšić te predvodio molitvu za poginule hrvatske branitelje i dr. Tuđmana, a potom nam, među ostalim, izjavio:“Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja 16. godinu za redom organizirala je obilježavanje obljetnice smrti i odavanje počasti dr. Franji Tuđmanu. Uz našu djecu, poginule hrvatske branitelje i žive hrvatske branitelje, on je čovjek, koji je najzaslužniji što je hrvatski čovjek danas slobodan i što danas imamo slobodnu, demokratsku državu Hrvatsku. Donedavno je jedan dobar dio hrvatske političke scene omalovažavao njegov doprinos i za njegovih 10-ak godina upravljanja RH su govorili da je to 10 promašenih i 10 godina mraka. Međutim, mi koji smo duboko u srcu znali pravu istinu i koji smo voljeli Hrvatsku i koji ćemo ju uvijek voljeti, znali smo da je to 10 najslavnijih godina u hrvatskoj povijesti posebno od 1990. – 1995. jer 900. godina hrvatski čovjek je sanjao slobodu. Mnogi su političari željeli ostvariti u mnogim stoljećima ovaj cilj, od Zrinskih i Frankopana na ovamo, ali nisu uspjeli. Nitko osim dr. Franjo Tuđman. Danas imamo slobodnu, demokratsku, međunarodno priznatu RH i njegov doprinos je neosporno najveći u hrvatskoj povijesti i svi oni koji govore da je najveća ličnost 20. stoljeća, griješe. On je najveći u cijeloj hrvatskoj povijesti jer njegovo je djelo daleko, daleko ispred svih“, rekao je prof. Vukšić.

Related Post

NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

Autor - 14/08/2015 0
U sklopu popratnih sadržaja 20. Novogradiškog glazbenog ljeta, događaj koji je prošle godine iznimno posjećen, a tako se i očekuje…