Obilježen Dan općine Staro Petrovo Selo

1333 0

Autor bpz.hr 

STARO PETROVO SELO, 30.  lipnja 2021. – Svetom misom u župnoj crkvi u Starom Petrovom Selu, a potom i polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i Stjepanu Radiću, u utorak 29. lipnja 2021. obilježen je Dan općine Staro Petrovo Selo. Gosti i uzvanici potom su obišli i prostor novouređenog Dječjeg vrtića „Vjeverica“ koji je blagoslovio vlč. Ivan Nikolić te je održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su o aktualnim projektima u općini Staro Petrovo Selo govorili predsjednik Općinskoga vijeća dr. Josip Kolodziej i načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis.

Svečanoj sjednici Općinskoga vijeća u ime Brodsko-posavske županije prisustvovali su župan  dr. Danijel Marušić i predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik Pero Ćosić. Svečanosti obilježavanja nazočila je i ravnateljica Uprave za potpomognuta područja u Ministarstvu regionalnoga razvoja fondova Europske unije Katica Mišković, predstavnici susjednih općina, predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, civilnih udruga, ustanova i institucija.

Ravnateljica Uprave za potpomognuta područja u Ministarstvu regionalnoga razvoja fondova Europske unije Katica Mišković, uručila je župniku Valentu Furjanu Ugovor o sufinanciranju radova i usluga za popravak i sanaciju krovišta crkve svete Marije Magdalene u Štivici u iznosu od 250.000 kuna.

Župan Danijel Marušić i predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik Pero Ćosić uputili su čestitke čelništvu i svim stanovnicima Općine Staro Petrovo Selo, te su istaknuli kako je ovo općina koja ide dalje, ona koja gleda u budućnost, razmišlja i gradi.

Related Post

Traži se žena s fotografija 

Autor - 10/06/2021 0
Građani mogu informaciju dojaviti na broj telefona 192 ili e-mailom na e-mail adresu brodsko-posavska@policija.hr.    Foto: PU brodsko-posavska Policijski službenici…

BLAGDAN SVETOG MIHOVILA I POLICIJE

Autor - 28/09/2012 0
SLAVONSKI BROD – Svečanim programom u dvorani Prometne policije u Slobodnici završen je program obilježavanja današnjeg blagdana Svetog Mihovila, odnosno…