Odbojkašice su postigle povijesni uspjeh

645 0

3. svibanj 2011. – Novogradiške odbojkašice su

proteklo ljeto i ovogodišnje proljeće ispratili sa izuzetnim rezultatima. Ljetos su postale premoćno prvakinje Druge HOL, Istok, sa nevjerojatnim ishodom: 20 utakmica i 20 pobjeda i plasirale su se u jedinstvenu Prvu HOL. Bio je to najveći uspjeh od postanka kluba. I u prvoligaškom natjecanje bile su također vrlo dobre jer su, iako novakinje među prvoligašicama, osvojile šesto mjesto. Malo je nedostajalo, samo jedan set, da budu pete što bi ionako uspješni plasman učinile još većim. Ogromne zasluge za takav sjajan plasman ima zaslužni trener prof. Damir Runjaš, koji analizira upravo završenu sezonu:

– „ Budući da nam je ovo bila prva sezona u 1.HOL naravno da sam jako zadovoljan,iako sada kada odvrtim film unazad, žao mi je što su brojne ozljede nas spriječile, a to smo kasnije i pokazali, u puno višem plasmanu, jer smo mi definitivno bili ekipa za 3. ili 4. mjesto po kvaliteti igre i ekipe. – Za takav sjajan uspjeh treba istaknuti neke igračice, zar ne?.

– „Pojedinačno igračice ne bih isticao jer to nije moj običaj, a uvijek je netko igrao bolje ili nešto lošije. Istaknuo bih, međutim, cijelu ekipu koja je odlično odradila sezonu unatoč borbi sa ozljedama i u nijednom trenutku nisu pokazivale da im je teško, iako znam da im je bilo jako teško i naporno. – Ipak, u ekipi je bilo specifičnosti ?

– „Iako smo imali nekoliko sada već iskusnijih igračica,treba istaknuti da smo u prvoj postavi imali dvije odbojkašice od 15 godina: Iris Ivaniš i Karlu Glasnović, što jako malo ekipa može reći da ima, a one su uz to bile i nositelji naše igre.

– Imali ste sjajnu logistiku? – „Smatram da je uprava odradila fenomenalan, lavovski dio posla, jer u nijednom trenutku ekipi nije ništa nedostajalo i imali smo sjajne uvjete za rad i natjecanje, a jako dobro znam kako je to igrati po cijeloj Hrvatskoj i putovati iz tjedna u tjedan. – Postojala je i velika podrška brojne publike?

– „To je naš novogradiški fenomen – publika, za koju mogu reći da je to najbolja odbojkaška publika u Hrvatskoj! Naravno da ih ne bi bilo toliko da nismo dobri. Ali u takvoj atmosferi je nemoguće igrati loše ili se ne boriti. A takvoj atmosferi ste uvelike pridonijeli i Vi konstantnim pisanjem o nama, ali i motiviranjem i animiranjem naših navijača u dvorani za vrijeme igre. Zato Vam sada ja, još jednom, kažem veliko hvala, i, vjerujte mi, kada kažem da ste Vi jedan vrlo važan kotačić u našem uspjehu jer bez kvalitetnog medijskog praćenja to ne bi bilo moguće, rekao je trener novogradiških odbojkašica prof. Damir Runjaš. Ipak, bez trenerovog znalačkog vođenja ekipe, marljivog i sustavnog rada i odbojkaškog entuzijazma, kojeg je imao trener Runjaš, ne sada, nego posljednjeg desetljeća, ne bi sigurno bilo ni ovog povijesnog uspjeha, kada su ljetos postali prvoligaši i ovog proljeća kada su se iznenađujuće visoko plasirali, iako novaci, u natjecanju Prve hrvatske odbojkaške lige. Ovo je uistinu vrijeme kada novogradiška odbojka, poglavito odbojkašice i ŽOK Nova Gradiška u cjelini, bilježe najsvjetlije trenutke u svojoj povijesti, pa im treba odati maksimalno priznanje. One su sada, zanemarujući ekipe koje sudjeluju na državnim povremenim turnirima i kupovima, najuspješnije predstavnice ligaškog prvoligaškog sporta našega grada, jer su svoju vrijednost potvrdile kroz 26 teških prvoligaških provjera u obje ove natjecateljske sezone. Zato im svima bezgranične čestitke.

 

Na slici: novogradiške odbojkašice nakon zadnje ovogodišnje prvoligaške utakmice i pobjede nad zagrebačkom Mladosti.

Related Post