ODRŽANA JUBILARNA 20. ŽUPANIJSKA DJEČJA SMOTRA FOLKLORA

1029 0

SIČE – Bilo je jučer u Sičama razloga za zadovoljstvo. Održana je jubilarna dvadeseta Županijska smotra dječjeg folklora „Mi smo djeca vesela“. Mali folkloraši došli su iz čak 11 mjesta naše i drugih županija i zajedno s domaćinima

malim folklorašima KUD-a „Radinje“ izmjenjivali se na pozornici u Spomen parku. Pjevali su i plesali, svirali i podsjećali na stare običaje i dječje igre na zadovoljstvo Sičana i njihovih gostiju koji su napunili središte mjesta. Nisu posjetitelji štedjeli dlanove pljeskom nagrađujući nastupe djece u narodnim nošnjama njihovog kraja.

 

Smotru je otvorio Željko Burazović, županijski pročelnik za poljoprivredu i zajedno s Ivanom Šmitom, općinskim načelnikom u Novoj Kapeli nije propustio priliku pohvaliti KUD „Radinje“ i njihove članove na ustrajnosti i trudu koji su godinama ulagali da bi u proteklih 20 godina okupljali djecu na jedinstvenoj smotri „Mi smo djeca vesela“ i time davali podršku, ne samo djeci malim folklorašima, već i njihovim voditeljima, koji na djecu prenose kulturnu i narodnu baštinu, pjesmu, ples i od zaborava čuvaju stare običaje. Pohvale je dobio Matej Vidošić, utemeljitelj ove smotre, a sada počasni predsjednik KUD-a “Radinje“, te sadašnji predsjednik Tomislav Čvorić, koji je pozdravljajući male sudionike ove smotre, okupljene mještane i njihove goste, zahvalio se sponzorima, Općini Nova Kapela i načelniku Ivanu Šmitu, Brodsko-posavskoj županiji, mještanima i članovima KUD-a „Radinje“ koji daju potporu da se ova dječja manifestacija održi.

 

Uz dječju sekciju KUD-a „Radinje“ nastupile su dječje folklorne sekcije iz Kulturno- umjetničkog društva “Vrbje”, Matice slovačke “Kukučin – Kuntarić” Jakšić, “Ogranka seljačke sloge” Lupoglav, KUD-a “Slavonija” Gornji Andrijevci i “Rešetari”, Izvorno folkornog društvo “Ogranak seljačke sloge” Gradečki Pavlovec, KUD-a “Berislavić” Novi Grad i “Kloštar Ivanić”, Ukrajinskog kulturno prosvjetno društva “Ukrajina” Slavonski Brod, Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška i Kulturno umjetničke udruge “Cernik”.

,

Related Post