ODRŽANO 13. NATJECANJE ORAČA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

2261 0

BODOVALJCI, 22. srpnja 2016. – Na poljoprivrednom obiteljskom gospodarstvu Josipa Brkanca održano je danas 13. natjecanje orača Brodsko-posavske županije.

 

U kategoriji plugova ravnjaka najbolji je bio Dalibor Mahovac iz Bodovaljaca. Njemu je to treća uzastopna pobjeda na županijskom natjecanju. Drugo mjesto osvojio je Mario Lović iz Bickog Sela, a treće Kristijan Vlaović iz Vrbja.

 

U kategoriji plugova premetnjaka prvo mjesto osvojio je Ivan Karavidović iz Gundinaca, drugo, Dražen Lozić, također iz Gundinaca, a treće Luka Štivičić iz Sičica. Ivanu Karavidoviću ovo je također treća uzastopna pobjeda na županijskom natjecanju i on će zajedno s Daliborom Mahovcem na državno natjecanje orača koje će se 27. kolovoza održati u Velikoj Gorici.

 

Natjecanje je otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak u nazočnosti saborskog zastupnika Davora Vlaovića, županijskog pročelnika za poljoprivredu Željka Burazovića i Mladena Konjevića, zamjenika načelnika Općine Vrbje, koja je bila domaćin. Organizatori su bili Udruga natjecatelja u oranju Brodsko posavske županije, Savjetodavna službe i Upravni odjela za poljoprivredu Brodsko posavske županije, a pokrovitelj Općina Vrbje.

Okupilo se 17 najboljih orača u Brodsko-posavskoj županiji. U ime općine Vrbje i načelnika Igora Jurišića pozdravio ih je zamjenik načelnika Mladen Konjević. Zahvalio je domaćinu Josipu Brkancu jer je omogući da se na njegovom zemljištu i gospodarstvu održi natjecanje. Zahvalio se i Daliboru Makovcu iz Bodovaljaca koji je Brodsko-posavsku županiju predstavljao na državnom natjecanju održanom u Suhopolju, a imao je značajnu ulogu u organizaciji ovogodišnjeg županijskog natjecanja.

 

-Oranje je prva operacija u poljoprivredi. Govori to koliko su ova natjecanja značajna. Raduje me što u Brodsko-posavskoj županija na natjecanjima ima veli broj orača, među kojima su i mladi poljoprivrednici. Čestitke županijskoj udruzi orača, Županiji, Poljoprivredno savjetodavnoj službi i Hrvatskoj poljoprivrednoj komori na zalaganju i naporima da se ovo natjecanje održi – kazao je pomoćnik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak

 

– Želja nam je da svi naši proizvođači kvalitetno obrađuju svoje njive i primjenjuju agrotehničke mjere, a oranje je jedno od najvažnijih poslova u tom procesu. Ovo 13. natjecanje dokazuje da ova županija potiče rad obiteljskih gospodarstava – kazao je saborski zastupnik Davor Vlaović.

 

(Fotografije Franjo Samardžić, Vjekoslav Hudolin)

Related Post