Održan Festival matematike

430 0

Autor: Zdenka Kuštrin, učiteljica matematike, OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo

Kako bismo popularizirali nastavu matematike 16. svibnja održan je Festival matematike online na kojem je sudjelovalo 9 škola, 8 škola s novogradiškog područja i 1 s brodskog dijela Županije. Održano je samo ekipno natjecanje u kategoriji 5., 6., 7. i 8. razreda. Festival su organizirale  Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića u suradnji s Osnovnom školom “Mato Lovrak” iz Nove Gradiške.

Sudjelovale su još škole: Oš Okučani, Oš Ljudevita Gaja Nova Gradiška, Oš Ante Starčevića Rešetari, Oš “Vladimir Nazor” Adžamovci, Oš “Matija Antun Reljković” Davor, Oš “Antun Mihanović” Nova Kapela, Batrina i Oš “Vladimir Nazor” Slavonski Brod. Nažalost, iako je prijavljena, Oš “Ivan Meštrović” iz Vrpolja nije mogla sudjelovati.

Na festivalu je sudjelovalo oko 200 učenika koji su među najboljima u svojim školama iz matematike. Mentori su zadovoljni odazivom, a učenici samim sudjelovanjem u natjecanju.

Prva tri mjesta iz svake kategorije naknadno će dobiti nagrade.

Nadamo se da će se Festival matematike održati uživo od sljedeće školske godine i da će se tada organizirati i pojedinačna natjecanja.

Related Post