ODRŽAN IZBORNI SABOR HRVATSKE DEMOKRŠĆANSKE STRANKE

1174 0

Autorica Višnja Mikić

PLITVICE – U subotu, 18. prosinca, na Plitvicama je održan izborni Sabor Hrvatske demokršćanske stranke. Nakon  državne himne i  minute šutnje za  preminule članove stranke i za sve poginule hrvatske branitelje, izabrano je radno predsjedništvo Sabora: predsjednik Branko Hrg, članovi Sandra Kostadinović, zamjenica predsjednika Podružnice HDS-a Brodsko-posavske županije, Vlade Hrubana i Igor Vojković iz Splita.

Na dnevnom redu, među ostalim, bilo je izvješće o radu HDS-a u mandatnom razdoblju, zatim usvajanje novog Statuta, razrješenje dosadašnjih  upravnih tijela stranke i izbor novih te druge teme.

U raspravi o izvješću, uz ostalo,  pohvaljen je rad Podružnice HDS-a Brodsko-posavske županije i istaknut velik broj članova, ogranaka, ali i mladih ljudi u ovoj Podružnici.

Nazočnima Saboru obratio se počasni predsjednik stranke Ante Ledić, koji je govorio  o osnivanju i početcima djelovanja stranke. 

Predsjednik HDS-a,  prof dr sc Goran Dodig u svom obraćanju podsjetio je, među ostalim,  na važnost i snagu Sedam darova Duha Svetoga: : mudrost, razum, savjet, jakost, znanje, pobožnost i strah Božji.

U izbornom dijelu Sabora, za predsjednika HDS-a ponovo je izabran  prof dr sc Goran Dodig, za njegovog zamjenika Branko Hrg, a Davor Vukmirić je dopredsjednik HDS-a, Članovi Predsjedništva stranke su Marica Vidović,  Vlado Hruban i Franjo Cimerman. Članovi Nadzornog odbora su Ivan Vuk, Mijo Paradžik i Antun Zlatanović.

Na Saboru je birano i Veliko vijeće stranke. Među  njegovih 18 članova sada je i Željko Kočijašević, član Podružnice Brodsko-posavske županije.

U nastavku, naglašena su jasna programska načela HDS-a. Među njima:  „Čovjek je smisao i cilj.  Čovjek je najveća vrijednost za demokršćane.  Obitelj za demokršćane  predstavlja najznačajniju prirodnu i društvenu osnovu iz koje osoba izrasta  kao psihološki emocionalno i duhovno biće spremno na izazove života“ i druga načela.

Na kraju Sabora okupljenima  se obratio novi – stari predsjednik stranke prof dr Goran Dodig, zahvalivši na ponovo ukazanom povjerenju

Nazočnima, zatim svim članovima stranke i njihovim obiteljima zaželio je blagoslovljen Božić te zdravu i uspješnu novu 2022. godinu.

Nakon Sabora, održana je konstituirajuća sjednica Predsjedništva na kojoj je za glavnog tajnika HDS-a jednoglasno izabran Vjekoslav Indir.

Related Post