Održano „ 2. čijalo u Adžamovcima“

3251 0

ADŽAMOVCI – Mjesni odbor Adžamovci,  u suradnji sa KUD-om Drežnik i Književnim likovnim društvom „Rešetari“, a uz potporu Općine Rešetari organizirao je   u subotu „2. čijalo u Adžamovcima“.

Posjetitelji su napunili Hrvatski dom „N.Š.Zrinski“ što je još jedna potvrda  hvalevrijednog opredjeljenja da se ovom manifestacijom organiziraju druženja  i podsjeti na tradiciju  čijanja perja.  Na taj način  od zaborava čuvaju dio narodne baštine i vrijeme kada su se   u zimskom  periodu   okupljale žene čijajući perje i radeći koristan posao,  ali i djeca, djevojke i mladići. Bila su to vesela druženja uz  razgovore, pjesmu i mladenačke ljubavi.

Posjetili su na to Željko Domazetović,  predsjednik Mjesnog odbora Adžamovci i općinski načelnik Zlatko Aga koji je kazao kako Općina Rešetari podržava ovakve manifestacije i činit će to ubuduće. Načelnik je izrazio zadovoljstvo   što su u Općini Rešetari ponovo prijatelji iz Sombora, članovi Hrvatskog kulturnog i likovnog društva „Vladimir Nazor” koji u Rešetare dolaze  tridesetak godina. Kazao je kako od KLD „Rešetari“ očekuje da ih predloži za općinsko priznanje. Govorio je i o  projektima koji su realizirani i koji će se privesti kraju na području  svih naselja u općini, a uvelike su  već promijenili život  stanovnika općine Rešetari.

Ivan De Villa, predsjednik KLD „Rešetari“ je  govorio o dugogodišnjoj suradnji  sa  hrvatskom nacionalnom manjinom u Somboru, a njihov predstavnika Šime Rajić je nazočne upoznao s  povijesti Hrvatskog kulturnog i likovnog društva „Vladimir Nazor” i njihovim aktivnostima.

Ivan De Villa  je  Šimi Rajiću  uručio priznanje za dugogodišnju suradnju, a  načelniku Zatku Agi za   potporu  koji Općina Rešetari  godinama daje u radu KLD „Rešetari“.

Iako se  u subotu nije čijalo perje, bilo je još jedno druženje Adžamovljana i mještana okolnih sela. Za to su se pobrinuli pjesnici iz KLD „Rešetari“ recitirajući  svoje pjesme, dramska sekcija Hrvatskog kulturnog i likovnog društva „Vladimir Nazor” iz Sombora  koja je izvela  komediju  „Audicija“ i folklorna, muška i ženska pjevačka skupina KUD-a Drežnik.

Nakon programa druženje  je nastavljeno uz glazbeni sastav „2+2″.

Related Post