Okučanci dobivaju atraktivan sportski i društveni centar

3681 0

Uz sportske aktivnosti, bit će to prostor za održavanje raznih manifestacija i aktivnosti udruga, a planiramo, možda već naredne godine, tamo početi s obilježavanjem obljetnica VRO „Bljesak“ – kaže načelnik Aca Vidaković
Autor Franjo Samardžić
OKUČANI, 30. travnja 2020. – Za manje od godinu dana Okučanci će se moći pohvaliti da imaju uređen sportsko-rekreacijski i društveni centar. Početkom prošle godine završena je prva faza projekta Sportsko rekreacijskog centra NK „Psunj-Sokol“. Sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i Općine Okučani uređene su nove svlačionice, Plavi salon i prostor za Nanbudo klub „Slavonija“, te prostori za druge namjene u ukupnoj vrijednosti od 1.078.000 kuna.
U roku od 300 dana završit će se radovi druge faze jer je 24. travnja izvođač radova uveden u posao. Vrijednost ovog projekta je 4.736.488,75 kuna s PDV-om. Sredstva za provedbu projekta osigurana su iz Europskih fondova, mjera 7.4.1.
Općinski načelnik Aca Vidaković ističe da je Općina Okučani na mjeru 7.4.1. za EU sredstva kandidirala projekt ukupne vrijednosti od 5,7 milijuna kuna, koji u drugoj fazi uključuje izgradnju velikog i malog nogometnog igrališta, te tribine za 300 sjedećih mjesta.
-Za našu općinu, pa i šire, taj je projekt jako bitan jer ćemo, uz sportske aktivnosti, imati adekvatan prostor za održavanje raznih manifestacija i aktivnosti udruga, a planiramo, možda već naredne godine, tamo početi s obilježavanjem obljetnica VRO „Bljesak“ – kaže načelnik Aca Vidaković.

Related Post