OKUPLJANJE DOLINACA IZ BOSANSKOGRADIŠKE POSAVINE

1323 0

NOVA GRADIŠKA, 2. kolovoza 2010. – Dolinci, bivši mještani Novog Sela, Gornje i Donje Doline u bosanskogradiškoj Posavini, raseljeni prije rata i izbjegli u Hrvatsku i diljem svijeta za vrijeme etničkog čišćenja Hrvata iz Banjalučke biskupije i ovoga ljeta će se tradicionalno okupiti. Ove godine su za susret odabrali Novu Gradišku i župu Jug, gdje će se na nogometnom igralištu u Ulici Ivana Gorana Kovačića okupiti 8. kolovoza. Kako doznajemo od Milorada Oršulića Micana, čovjeka koji godinama ulaže velik trud i okuplja izbjegle i raseljene Dolince, susreti su rezultat je velike želje da se povežu, održe međusobne odnose i upoznaju mlade generacije.

U 11 sati će se održati svata misa zahvalnica u novoj crkvi Kraljice sv. Krunice koju će, uz domaćeg župnika Jozu Jurića služiti vlč. Milivoj Knežević, pater Damir Šokić i vlč. Pero Čolić, bosanskogradiški župnik. Za 12 sati predviđeno je okupljanje na nogometnom igralištu i održavanje turnira u malom nogometu. U 20 sati proglasiti će se pobjednik turnira i nastaviti druženje uz zakusku i svirku tamburaša bivšeg KUD-a „Ivan Goran Kovačić“ iz Doline.

 

Na slici : Sa prošlogodišnjeg okupljanja održanog u Šumetlici.

Related Post

KONCERT POD POKROVITELJSTVOM

Autor - 11/10/2013 0
Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković Nova Gradiška pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH u ponedjeljak 14.listopada 2013. organizira koncert ozbiljne…