OLDTIMER CLUB „CLASSIC 99“

1176 0

NOVA GRADIŠKA, 15. rujna 2013. – U organizaciji Oldtimer cluba „Classic 99“ danas je na ulicama Nove Gradiške održana 5. oldtimer biciklijada, jedinstvena biciklistička i oldtimer manifestacija u Hrvatskoj.

Uz domaće ljubitelje starih bicikla pozivu na biciklijadu su se odazvali i biciklisti iz Požege, Garešnice i Banja Like. Svrha ove biciklijade je da se ne zaboravi Nova Gradiška kao jedan od pionira biciklizma u Hrvatskoj, a cilj sačuvati stare bicikle i promovirati bicikl kao zdravo prijevozno sredstvo.

Kako kaže predsjednik kluba Krešimir Knežević, ove se godine biciklijada podudara s 115. obljetnicom biciklizma u Novoj Gradiški koji je jedan od rijetkih gradova koji ima tako dugu biciklističku tradiciju. Nažalost, Oldtimer club „Classic 99“ jedini održava biciklističku tradiciju.

-Sada smo u velikoj akciji pokretanja muzeja prometa i tehnike u Novoj Gradiški u kome će jedan odjel biti posvećen biciklizmu kako bi se spasio i sačuvao dio tehničke kulture, jer je u doba naših očeva i djedova bicikl bio osnovno prijevozno sredstvo. Njima u čast organiziramo i biciklijadu koju podržavaju županijska i gradska Turistička zajednica – kaže Krešimir Knežević.

Related Post

Autor - 26/03/2012 0
  NOVA GRADIŠKA, 26. ožujak 2012. – Redovnu godišnju Skupštini članovi OTC „Classic 99“ održali su u subotu u nazočnosti…

UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH

Autor - 11/05/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 11. svibanj 2013. – Početkom travnja Udruga gluhih i nagluhih započela je provedbu projekta ”Europa- SADA.” Projekt je…