OPASNE ŠUME

2052 0

NOVA GRADIŠKA, 12. rujna 2016. – Na okučanskom području, dana 9. rujna, u šumskom predjelu (u blizini Širinaca), nakon dojave o pronalasku ubojitog sredstva (dana 8. rujna, oko 13.10 sati), obavljen je očevid.

Pritom su stručni djelatnici protueksplozijske zaštite Policijske uprave brodsko-posavske i Hrvatskog centra za razminiranje, potvrdili da je riječ o protupješadijskoj rasprskavajućoj mini 2A, ručne izrade, koja je zaostala iza Domovinskog rata, a pronađena je u blizini minski sumnjivog područja.

Rasprskavajuću minu su na siguran način preuzele stručne osobe protueksplozijske zaštite u cilju daljnjeg uništenja, te su o događaju obavijestile mjerodavne službe.

 

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ je i dalje aktualna u okviru koje građani u neograničenom vremenu, policiji mogu dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva koja ilegalno posjeduju, bez straha od sankcija. Po odluci o dragovoljnoj predaji, potrebno je policiju pozvati na broj 192, čiji će stručno osposobljeni djelatnici doći na dogovorenu lokaciju radi kontroliranog i sigurnog preuzimanja ubojitog sredstva.

Related Post

ZLOUPORABA OPOJNIH DROGA

Autor - 21/02/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 21. veljače 2011. – Policija je tijekom vikenda u tri slučaja pronašla kod osoba opojnu drogu, zbog čega…