OPASNE ŠUME

1404 0

NOVA GRADIŠKA, 12. rujna 2016. – Na okučanskom području, dana 9. rujna, u šumskom predjelu (u blizini Širinaca), nakon dojave o pronalasku ubojitog sredstva (dana 8. rujna, oko 13.10 sati), obavljen je očevid.

Pritom su stručni djelatnici protueksplozijske zaštite Policijske uprave brodsko-posavske i Hrvatskog centra za razminiranje, potvrdili da je riječ o protupješadijskoj rasprskavajućoj mini 2A, ručne izrade, koja je zaostala iza Domovinskog rata, a pronađena je u blizini minski sumnjivog područja.

Rasprskavajuću minu su na siguran način preuzele stručne osobe protueksplozijske zaštite u cilju daljnjeg uništenja, te su o događaju obavijestile mjerodavne službe.

 

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ je i dalje aktualna u okviru koje građani u neograničenom vremenu, policiji mogu dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva koja ilegalno posjeduju, bez straha od sankcija. Po odluci o dragovoljnoj predaji, potrebno je policiju pozvati na broj 192, čiji će stručno osposobljeni djelatnici doći na dogovorenu lokaciju radi kontroliranog i sigurnog preuzimanja ubojitog sredstva.

Related Post

Ukrao invalidska kolica

Autor - 11/02/2019 0
SLAVONSKI BROD, 11. veljače 2019. – U Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske, zaprimljena je dojava o krađi invalidskih kolica,…

GRANIČNA POLICIJA

Autor - 25/07/2014 0
STARA GRADIŠKA, 25. srpanj 2014. – U srijedu oko 21,30 sati na graničnom prijelazu u Stara Gradiška prilikom izlaska iz…