OPĆINA NOVA KAPELA: Četiri obitelji bespovratno dobile 30.000 kuna za kupnju ili gradnju kuće

2864 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Općina Nova Kapela
Želimo mladim obiteljima pokazati da nam je stalo do njih, da im želimo pomoći da lakše krenu u život -kaže općinski načelnik Ivan Šmit
NOVA KAPELA, 22. listopada 2018. – Načelnik Ivan Šmit na obilježavanju Dana općine Nova Kapela najavio je novčane potpore mladim obiteljima za stambeno zbrinjavanje, a u narednim godinama i nove mjere s kojima će im se smanjiti troškovi života.
-Za sve mlađe od 40 godina raspisujemo javni poziv na temelju kojeg će Općina Nova Kapela svakoj mladoj obitelji, koja ovdje živi ili će se doseliti, koja će kupiti ili graditi novu kuću, uplatiti 30.000 kuna. Ove godine to ćemo napraviti za 10 kuća i za to smo osigurali 300.000 kuna. Sljedeće godine ćemo novac osigurati minimalno za deset kuća. 30.000 kuna nije velik, ali ni mali novac za kupnju kuće. Želimo mladim obiteljima pokazati da nam je stalo do njih, da im želimo pomoći da lakše krenu u život. Pred Općinom Nova Kapela u slijedeće dvije-tri godine nisu više toliko cigle, beton, cijevi, prozori i krovovi već direktno ulaganje u mlade obitelji i mlade osobe. Ako im ne možemo pomoći da imaju veću plaću, pokušat ćemo im smanjiti troškove života i na taj način zadržati život u Općini Nova Kapela – kazao je općinski načelnik Ivan Šmit.

Nakon raspisanog Javnog poziv za  korištenje bespovratnih sredstava u svrhu rješavanja stambenog pitanja na području općine Nova Kapela, četiri obitelji su iskoristile mogućnost dobivanja 30.000 kuna za kupnju kuće i gradnju kuće. Korisnici  mjera  iz ovog Programa su osobe mlađe od 40 godina, a ukupna raspoloživa sredstva za financijsku pomoć za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji u okviru ovog Javnog poziva iznose najviše 300.000,00 kuna. Ovim Programom Općina Nova Kapela potiče povratak, ostanak i naseljavanja stanovništva na područje općine Nova Kapela.

Related Post

POGRANIČNE PROPUSNICE

Autor - 16/07/2013 0
16. srpnja 2013. – Na sastanku koji je jučer održan u Banjoj Luci predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Agencije za…