Općina Vrbje ugovorila projekt „Zajedno za žene II “

929 0

VRBJE – Načelnik Općine Vrbje, Igor Jurišić, u petak, 21. listopada sudjelovao je na svečanom potpisivanju i uručivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena faza III“ za projekt „Zajedno za žene II UP.02.1.1.16.0439“. Potpisivanje ugovora održano je u gradu Lipiku, a na svečanosti su sudjelovali ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, državni tajnik u istom ministarstvu Dragan Jelić, gradonačelnik Lipika Vinko Kasan, te ostali uzvanici. Ovom prilikom uručeno je 36 ugovora o bespovratnim sredstvima za brojne jedinice lokalne samouprave i udruge s područja Slavonije.

Projekt „Zajedno za žene II“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 741.600,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Cilj projekta “Zajedno za žene – faza II” je ublažiti posljedice nezaposlenosti i rizika od siromaštva 15 nezaposlenih žena, pripadnica ciljne skupine, kroz zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući koja će potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 90 krajnjih korisnika_ica. Ovim ćemo projektom pozitivno utjecati na povećanje zapošljivosti rizičnih skupina na tržištu rada i osigurati pružanje slabo razvijene socijalne usluge na području JLS I skupine, čime ćemo doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Zaposlene će žene kroz 6 mjeseci pružati uslugu pomoći za 90 starih i nemoćnih korisnika s područja Općine Vrbje, dok je predviđeno trajanje projekta 8 mjeseci. Projekt će se provoditi u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod. Tijekom projekta Općina će redovito obavještavati o provedbi projektnih aktivnosti putem društvenih mreža, službene web stranice Općine i web stranice projekta.

Ovaj projekt nastavak je uspješno provedenog projekta „Zajedno za žene“ koji je završio u listopadu 2021. godine koji se pokazao kao uspješan primjer ulaganja EU sredstava u razvoj lokalne zajednice i povećanje kvalitete života osoba starije životne dobi u ruralnim područjima.

Kroz provedbu projekta ostvarit će se bolja suradnja lokalne samouprave i institucija što će omogućiti daljnje razvijanje i zajedničko planiranje prijenosa primjera dobre prakse odnosno širenja različitih vrsta socijalnih usluga, broja pružatelja kao i različitih skupina korisnika. Ovim projektom razvija se krossektoralno partnerstvo različitih institucija koje će biti nastavljeno kroz suradnju na lokalnim, regionalnim ili nacionalnim programima.

Sigurni smo kako će se kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici osnažiti i unaprijediti radni potencijal pripadnica ciljane skupine, tj. teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, te ujedno potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Općina Vrbje kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete života svojih žitelja, a ovaj projekt je tek jedan u nizu uspješnih napora koje ulažemo kako bi kroz korištenje mogućnosti dostupnih kroz ESI fondove radili na kvalitetno planiranom ruralnom razvoju, te na taj način osigurali kvalitetnije životno okruženje za sve naše sugrađane.

Related Post

CVJETNICA U OKUČANIMA

Autor - 17/03/2013 0
Dramska skupina Župnog pastoralnog vijeća župe Okučani i okučanski KUD “Tkanica” i ove godine po župama tradicionalno izvode scenski prikaz…

Autor - 04/08/2019 0
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnica vojno- redarstvene operacije Oluja slavi se svake godine 5. kolovoza…