ORIOVITA 2016.

2277 0

U konkurenciji preko pedeset natjecateljskih ekipa, titulu najboljeg fiš-majstora osvojila je Udruga majstora kotlića Slavonije i Baranje iz Osijeka, koju je predvodio iskusni fiš majstor Damir Toša

 

ORIOVAC – Svečanim proglašenjem pobjednika u kuhanju fiša i proglašavanjem šampiona Oriovite 2016., u subotu, 4. lipnja 2016. završena je još jedna, iznimno uspješna eno-gastronomska, turistička i gospodarska manifestacija Oriovita 2016.

 

Prije punih 18 godina skupina entuzijasta općine Oriovac pokrenula je manifestaciju ocjenjivanja i promoviranja vina, a danas je Oriovita međunarodna manifestacija koja se s nestrpljenjem očekuje i koja svake godine privlači sve veći broj takmičara, obrtnika, proizvođača vina, ali i posjetitelja i putnika-namjernika.

 

Načelnik Općine Oriovac i predsjednica Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac Marija Milašin bili su i ove godine izvrsni domaćini brojnim posjetiteljima, među kojima su bili saborski zastupnici Pero Ćosić, Davor Vlaović, Ljubica Maksimčuk i Marija Budimir, župan Danijel Marušić, gosti iz Makedonije, ravnatelj makedonske savjetodavne službe Igor Zlatkov, predstavnici hrvatske Savjetodavne službe i mnogi drugi.

 

Već drugu godinu zaredom, u konkurenciji preko pedeset natjecateljskih ekipa, titulu najboljeg fiš-majstora osvojila je Udruga majstora kotlića Slavonije i Baranje iz Osijeka, koju je predvodio iskusni fiš majstor Damir Toša.

 

U međunarodnoj konkurenciji 159 uzoraka vina titulu šampiona Oriovite 2016. ponijela je frankovka vinara Slavka Drčelića iz Bukovlja.

Svi sudionici i posjetitelji Oriovite već su dogovorili svoje sudjelovanje i za sljedeću godinu, a izvrsnim organizatorima čestitke je uputio i župan Marušić, izrazivši zadovoljstvo što je ova manifestacija potaknula razvoj turističko-gospodarskih kapaciteta općine Oriovac.

Related Post

LAG ZAPADNA SLAVONIJA

Autor - 22/09/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 22. rujan 2014. – LAG zapadna Slavonija nastavlja s edukacijama vezanim za zakonsko poslovanje udruga. – Dođite u…