ORUŽJE I DALJE PRIJETI

427 0

30. siječanj 2013. – Policijski službenici su jučer u okviru

postupanja zbog sumnje u kaznena djela, pretražili dom i prostorije koje koristi 46-godišnjak iz Slavonskog Broda i pritom pronašli i oduzeli jednu automatsku pušku CZ, kalibra 7,62 milimetara. U suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom, policija protiv 46-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

 

Da građani oružje, koje nezakonito posjeduju, mogu ga predati bez sankcija potvrđuje akcija policajaca iz Vrpolja. Tijekom siječnja, kontakt policajci Policijske postaje Vrpolje Anto Grgić i Nenad Bogdanović, proveli su planiranu akciju pod nazivom “Manje oružja – manje tragedija”. U okviru ove akcije prikupljali su oružje, streljivo i eksplozivna sredstva, koje su građani nezakonito posjedovali i pritom skupili slijedeću količinu oružja:

 

– TNT……………………………………….16,8 kilograma

– sporogoreći štapin…………………….…100 metara

– kubura ručne izrade………………………..1 komad

– AP CZ M70AB ser.broja 184186………….1 komad

– ne rasprskavajuće streljivo……………3 500 komada

– ručna bomba M 75………………………….7 komada

– upaljači za protupješadijske mine…..…..16 komada

– bombe ručni rad…………………………….2 komada

– detonatorska kapisla-vježbovna…….…….1 komad

– detonatorska kapisla………………….…500 komada

 

Građani i dalje imaju mogućnost dragovoljne predaje oružja, bez ikakvih sankcija, sukladno Zakonu o oružju. Potrebno je nazvati broj telefona 192 i policija će doći na dogovorenu lokaciju i preuzeti oružje.

 

PRONALAZAK OURŽJA – U Policijskoj postaji Okučani, jučer je zaprimljena dojava o pronalasku oružja. Oko 16.10 sati, 47-godišnjak je u Trnavi, pored ceste pronašao bombu. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da je riječ o ručnoj bombi zaostaloj iz Domovinskog rata.

Related Post