OŠ I. G. KOVAČIĆA STARO PETROVO SELO: Novi dnevni kutak

2009 0

Autor Višnja Mikić

STARO PETROVO SELO – Projektni tim  škole, u sastavu Zdenka Kuštrin, Martina Šamal i Snježana Jureković, kao voditeljica, napisao je  projekt „Naš dnevni kutak“ za uređenje i opremanje dnevnog boravka učenika putnika, a svojim savjetima pomogle su im i Nikolina Jureković iz Udruge gluhih i nagluhih, Nova Gradiška te Ivana Trupina iz LAG-a Zapadna Slavonija.

Učenici putnici boravili su do sada u prostoriji opremljenoj samo klupama i stolicama, ukrašenoj slikama starih hrvatskih književnika i neprivlačnoj za dulje zadržavanje djece i mladih, stoga su radije vrijeme provodili uz parking škole.

Od 570 projekata, prijavljenih na natječaj Uniqa osiguranja „Radost života“,izabrano je 15 projekata  financijski podržanih, a među njima i projekt „Naš dnevni kutak“, financijski poduprt s 15.000 kn.

Fazu izrade vodila je dalje ravnateljica škole, Zrinka Dejanović. Prvo je postavljen novi parket, a nakon što su kupljene palete, vrijedni domari, Ivan Luketić i Mario Čuturić, izradili su udobne naslonjače. Učenici Likovne skupine, pod vodstvom Anite Mihaljević, potom su ih obojili. Mario Čuturić oličio je prostoriju lijepo je oslikavši, a lokalni poduzetnik izradio je spužve i jastuke za naslonjače.

Mimo projekta, Uniqa osiguranje donirala je školi  vrijedne knjige, društvene igre i stripove, što je do sada nedostajalo, pa se dio nalazi u boravku, a dio u školskoj knjižnici. Slijedi još izrada i kupovina više društvenih igara.

Novouređeni  dnevni kutak sada se koristi za boravak učenika putnika, za izvođenje nastavnog procesa i izvannastavnih aktivnosti te za sve one učenike koji imaju slobodan sat.  U školi ističu kako učenici  tu s radošću borave.

Related Post