OSAM DANA NAKON POPLAVE JOŠ UVIJEK SE OTKLASNJAJU POSLJEDICE POPLAVE U OKUČANSKOM KRAJU

719 0

OKUČANI, 22. svibnja 2014. – I šire područje općine Okučani je, u četvrtak 15. svibnja u poslijepodnevnim satima, zbog velikih kišnih oborina zadesila nevolja. Nabujala rječica Sloboština je nosila sve pred sobom.

Najugroženija mjesta su bila Vrbovljani – Klenik te štićenici zajednice “Susret” na Ivanovcu koji si evakuirani u Okučane. I naseljena mjesta Trnakovac, Benkovac, Cage te okučanske ulice Ante Starčeviča, bl. kardinala Alojzija Stepinca i kralja Tomislava su bile ugrožena od vodene bujice.

 

Stožer za zaštitu i spašavanje općine Okučani se je sastao već u 16,30 sati i donio naputke po kojima se je radilo cijelu noć i sutradan. Angažirane su članovi DVD Okučani, djelatnici Policijske postaje Okučani, kombinirane mašine privatnika iz Okučana te dvije u vlasništvu Hrvatskih voda, djelatnici komunalnog pogona “Sloboština”, a brojni građani su se stavljali na raspolaganje Stožeru.

 

Zajedničkim akcijama i angažiranjem svih sudionika u obrani od bujice spriječene su veće materijalne štete. Načinjene štete se još uvijek evidentiraju i posljedice poplave otklanjaju.

Related Post

MEĐUNARODNI DAN PJEŠAČENJA

Autor - 11/10/2013 0
OKUČANI / GORNJI BOGIĆEVCI 11. listopad 2013. – Učenici i učitelji Osnovne škole Okučani i ove su godine obilježili Svjetski dan…

OPĆINA OKUČANI

Autor - 05/01/2013 0
Piše: Aca Vidaković, načelnik Nakon prošle 2011. godine, najuspješnije godine od osnivanja Općine Okučani, ova 2012. godina je bila puno…