Osnivač yammata Aleksandar Ljiljak najavljuje prvi samostalni koncert povodom 25 godina karijere

437 0

Aleksandar Ljiljak jedan je od autora koji su obilježili početak novog milenija. Koncertom naziva “Ljiljak25” obilježava 25 godina karijere što je ujedno i njegov prvi samostalni nastup u 25 godina karijere. Koncert je najavljen za 12. listopada u zagrebačkom klubu Peti Kupe.

Ljiljkova karijera krenula je 1998. pokretanjem neprežaljene grupe yammat, s kojom je svirao i za koju je pisao i producirao pjesme od kojih se posebno izdvaja jedan od njihovih najvećih hitova “Putujem”. Svoj talent prenio je na male ekrane kroz skladanje pozadinske glazbe. Između 2005. i 2012. skladao je za preko 900 epizoda jedne od najuspješnijih domaćih serija uopće – “Zabranjenu ljubav”, za TV serije “Dobre namjere”, “Hitna 94”, “Periferija City”, “Bandićevi”, “Ljubav je na selu” te dvije sezone “Ruže vjetrova”.

Skladao je i naslovnu temu za dokumentarni film “Lice glumice” za koju je tekst pisao veliki Arsen Dedić, a otpjevala ju Ivana Vrdoljak Vanna. Za Natali Dizdar napisao je jednu od njenih najpoznatijih pjesama “Dan po dan”, a kao osnivač Headoneasta s kojim djeluje već 20 godina, nanizao je veliki broj hitova koji su poharali radijski eter.

Related Post