OSNOVANA ŽUPANIJSKA ZAJEDNICA BRANITELJA HDZ-A „GOJKO ŠUŠAK“

2391 0

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Tomislav Gregurić

 Slavonski Brod, 16.10.2017. – Večeras je u prostorijama slavonskobrodskog Doma obrtnika održana osnivačka Skupština Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ za Brodsko- posavsku županiju. Oko stotinu delegata jednoglasno je izabralo za predsjednika županijske Zajednice Tomislava Gregurića te 16 članova Županijskog odbora ( Ivan Curić, Slavko Bilandžija, Željko Norac, Branko Šimonji, Ivan Šćukanjac, Josip Ivanković, Ivan Trgovčić, Franjo Pavlović –Načulovski, Slavko Popić, Lidja Grčić, Željko Simeon, Ivan Beraković, Mato Opačak, Franjo Mumić, Marijan Crnac, Boris Hrečkovski ).

 Prigodom osnivanja ove županijske organizacije HDZ-ovih branitelja predsjednik zajednice na nacionalnoj razini umirovljeni general-bojnik Miljenko Filipović istaknuo je kako je ovo 18. županijska organizacija u državi te naglasio: “Ime ove zajednice objedinjuje tri podjednako važne sastavnice za povijest, sadašnjost i budućnost Hrvatske- to su branitelji, to je Hrvatska demokratska zajednica i to je Gojko Šušak!“ Objasnio je: „Svrha Zajednice branitelja je promicati demokratske vrijednosti ostvarene stvaranjem i obnovom hrvatske države, promicati načela solidarnosti društva u skrbi za invalide, obitelji poginulih branitelja i same branitelje. A temeljna zadaća Zajednice je ojačati položaj branitelja unutar HDZ-a i definirati politička stajališta njenih članova kada se radi o temeljnim pitanjima branitelja kao i o ostalim političkim pitanjima.“

 Prvi izabrani predsjednik županijske organizacije Zajednice branitelja HDZ-a BPŽ Tomislav Gregurić dolazi iz Starih Perkovaca, oženjen je i otac dvoje djece. U HDZ-u je od ’89.godine kao jedan od utemeljitelja. Svoj braniteljski put započeo je ’90.godine u rezervnom sastavu policije, nastavio u Zboru narodne garde i u HV-u. Posjeduje čin satnika, a za zasluge u Domovinskom ratu dodijeljena su mu 3 odlikovanja- Spomenica Domovinskog rata, Domovinske zahvalnosti i Red hrvatskog trojstva. Predsjednik županijske Zajednice branitelja HDZ-a Tomislav Gregurić kratko je pozdravio svoje suborce iz 157. i 108. brigade kao i ostale branitelje te zahvalio svim suborcima na ukazanom povjerenju, najavio širenje Zajednice u oba grada u Županiji te u svim općinama.

 Saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BPŽ Pero Ćosić zaželio je novoizabranom vodstvu puno uspjeha u budućem radu i osvrnuo se na aktualna politička pitanja: „Kao što je obećano u predizbornom programu HDZ-a, Vlada, ovaj saziv Hrvatskog sabora i Ministarstvo branitelja rade na Novom zakonu o braniteljima. Novi zakon ponudit će odgovarajuća rješenja za otvorena pitanja i konačno će hrvatskim braniteljima kao i njihovim obiteljima osiguravati prava kakva i zaslužuju“. Zaključio je: „Svjesni smo da se borba hrvatskih branitelja za nacionalne interese nastavlja u miru jer zaštita nacionalnih interesa je stav- to je ljubav prema Domovini i ona se živi cijeli život.“

 Pored novoosnovane Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ u Brodsko – posavskoj županiji aktivno djeluje još četiri HDZ-ovih zajednica- Zajednica utemeljitelja dr. Franjo Tuđman, Zajednica žena „Katarina Zrinski“, Zajednica Mladeži te Zajednica poduzetnika i obrtnika.

   Županijski odbor Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Brodsko – posavske županije

Related Post