OTVARA SE DOM ZA PSIHIČKI BOLESNE ODRASLE OSOBE NA STRMCU (foto)

1307 0

STRMAC,11. svibanj 2011. – Privedeni su se kraju radovi na izgradnji doma za psihički bolesne ljude na Strmcu. Svečano otvaranje u nazočnosti crkvenih dostojanstvenika, predstavnika Vlade RH, očekuje se dolazak premijerke Jadranke Kosor I više od tisuću drugih uzvanika planirano je za 29. svibanj. Djelatnici građevinske tvrtke „Grading“ i drugih tvrtki užurbano

rade na uređenju okoliša, unutarnjem uređenju i dovršenju poslova na stambenim objektima za zaposlenike. Objekat i cijeli prostor impozantno izgledaju, a isti su takvi i uvjeti za smještaj. Objekat je izgrađen i opremljen na najvišim zdravstvenim standardima s smještajem najviše razine.

Izgradnju Doma za psihički bolesne osobe, s kojim će i upravljati, financirao je Bolnički red Sv. Ivana od Boga sa sjedištem u Milanu i njegova provincija Sv. Ambrozija sa sjedištem u Šumetlici. Imat će 100 ležajeva podijeljenih u šest odjela. Bit će odvojene psihijatrijske bolesti od dijela koji će biti nešto kao starački dom. Pacijenti će biti zbrinuti u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama opremljenim vrhunskom opremom. Svaka soba ima kupaonicu.

Related Post