OTVOREN ADVENT U NAŠEM GRADU: Krenula blagdanska čarolija u Čarobnoj šumi

2767 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 1 prosinca 2019. – Sinoć je prigodno otvoren ovogodišnji Advent u našem gradu. Ako je suditi po prvim dojmovima bit će to do sada najsadržajnija blagdanska čarolija u Čarobnoj šumi, u koju je u blagdanskom mjesecu pretvoren gradski park u koji je preseljeno klizalište, a uz brojen nove sadržaje tu je, na radost najmlađih, i Kuća Djeda Božićnjaka. Turistička zajednica i Grad Nova Gradiška bili su ove godine izdašniji, što se već sinoć vidjelo po novim sadržajima, a što su, potvrđujući to posjetom, oduševljeno prihvatili Novogradiščani. Posebno raduje velik broj djece, od najmlađih koje su doveli roditelje i koji su okupirali Djeda Božićnjkaka i njegovu kuću, do onih starijih koji su napunili klizalište. Nije nedostajalo ni starijih koji su se gurali ispred kučica u kojima su se nudili bezalkoholni, ali i napici s kojima se grijalo tijelo i duša. Puno je aktera koji su zaslužni za ovogodišnji predblagdanski ugođaj i sadržaje ovogodišnjeg Adventa u našem gradu.
Prigodno otvaranje bilo je stoga prigoda da se Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice, dr. Ljepša Rakas Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća, Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika i gradonačelnik Vinko Grgić zahvale svima koji su zaslužni za sva adventska događanja.
Dinka Matijević posebno se zahvalila Gradu, gradonačelniku i njegovim zamjenicima, koji, kako je istaknula, prihvaćanju ideje i omogućavaju Turističkoj zajednici da ih provede.
Zahvale su dobili Eko-kong i njegovi djelatnici čije je djelo prekrasno klizalište, Industrijski parku koji je izradio prekrasne kućice i kuću Djeda Božoćnjaka i tvrtka Elkom koja je postavila božićnu dekoraciju.
Posebna zahvala upućena je Društvu „Naša djeca“ koje je na čelu s predsjednicom Vericom Lukačević, na organizaciji niza manifestacija za djecu, Rođendaonici i gospođi Žulj, Gradskoj glazbi i Plesnoj skupini Marine Mihelčić i voditeljici Nataši Ledić.
-Kada je uređen gradski park pozvao me gradonačelnik i rekao da park mora živjeti i biti mjesto okupljanja. Prvo smo ga oživjeli u ljetnom periodu promenadnim koncertima Gradske glazbe i njihovih gostiju. Kao što vidimo park živi i u zimskom periodu.Uživati u gradskom parku ovoga Adventa može se svaki dan, a što se sve događa posjetitelji mogu vidjeti na adventskom kalendaru- kazala je Dinka Matijević.
Gradonačelnik Vinko Grgić, zahvalio svima što su u velikom broju došli na otvaranje Adventa u našem gradu, posebno izražavajući zadovoljstvo dolaskom roditelja sa djecom.
-Bila nam, jer namjera da park bude centralno mjesto okupljanja, susreta, druženja i događanja.. U tome smo uspjeli zajedno s Turističkom zajednicom i Dinkom.
U ove adventske dane park smo nazvali čarobnom šumom. Zbog toga želim samo jednu zahvalu posvetiti svima vama jer ste ovu čarobnu šumu svojim dolaskom učinili još čarobnijom – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 17/09/2015 0
Slavonski Brod 17. rujna 2015. – Za projekt „Kontrola plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima” koji Brodsko-posavska županija u suradnji s…