OVDJE HRVATSKI RADIO OKUČANI

3417 0

U početku radio djeluje kao Hrvatski radio Okučani, a od 2. kolovoza 1995. godine, na zahtjev osnivača, općine Okučani, Stara Gradiška, Gornji Bogićevci, izvjesno vrijeme i općina Dragalić te zaposlenika dobiva naziv: HRVATSKI RADIO “BLJESAK”

 

OKUČANI, 4. svibnja 2014. – Poslije vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ utemeljen je i Radio „Bljesak“ d.o.o. Okučani. Program je tada realizirala ekipa Radio „Sljemena“ na frekvenciji 93,3 Mhz.

 

„Ovdje Hrvatski radio Okučani na frekvenciji 93,6 Mhz“ riječi s, koje je 4. svibnja 1995. godine u eter izgovorio Tomislav Bakarić, tadašnji direktor Hrvatskog radija. Radio „Bljesak“ je povratnicima, pripadnicima brojnih postrojbi Hrvatske vojske i policije koji su tada još bili na području zapadne Slavonije, kao i stanovnicima okolnih mjesta značio doista puno, a informacije su bile od životne važnosti jer se život tek počeo normalizirati. Svi su osjećali poseban ponos jer se u hrvatskim Okučanima čuje hrvatski radio i hrvatska glazba.

U tom vremenu na radiju su radili novinari i tehničari HR Sljeme: Branimir Špoljarić, Elijana Čandrlić, Sanja Gudek, Mislav Togonal, Gerhard Radonić, Zoran Maleš, Boris Krznarić i njihov tadašnji direktor Ivan Jurišić. I tako je bilo do 16. lipnja 1995. kada je cjelokupan program Radio „Bljeska“ i rad preuzela slijedeća ekipa: Drago Barnaš, prvi direktor, tehničari – Ivanka Kujundžić, Igor Herceg, novinari – Milena Paušić, Mato Višić, Slavica Stroleni. U početku radio djeluje kao Hrvatski radio Okučani, a od 2. kolovoza 1995. godine, na zahtjev osnivača, općine Okučani, Stara Gradiška, Gornji Bogićevci, izvjesno vrijeme i općina Dragalić te zaposlenika dobiva naziv: HRVATSKI RADIO “BLJESAK” d.o.o. OKUČANI, koji kasnije prelazi na novu frekvenciju 105,5 Mhz.

Uz pomoć općina osnivača i Brodsko-posavske županije radio postaja “Bljesak” uspješno djeluje. U početku je emitirao osmosatni program, a početkom 2010. prelaze na emitiranje cjelodnevnog programa. Tako je i danas, 19. godina poslije VRO „Bljesak“. Tijekom svih ovih godina program HR „Bljesak“ stvarali su ljudi koji danas rade na drugim Radio postajama, nacionalnim, ali i u inozemstvu, kao i mnogi honorarni suradnici i „Bljesak“ se nima ponosi.

 

Danas Radio „Bljesak“ vodi direktor Mato Višić, u tehnici je još uvijek veteranka radijskog programa Ivanka Kujundžić, a tu su i mlade snage – Leonora Gubić i odnedavno Andrea Pletikosa.

Related Post

CVJETNICA U OKUČANIMA

Autor - 02/04/2012 0
OKUČANI, 2. travanj 2012. – U Okučanima je na jedinstven način proslavljena Cvjetnica, nedjelja kojom započinje Veliki tjedan.