PALAČA PRAVDE

2304 0

NOVA GRADIŠKA, 17. ožujak 2014. – Gradska izvršna vlast na čelu s gradonačelnikom Željkom Bigovićem ima tešku zadaću sačuvati Novoj Gradiški obilježja koja ju čine gradom ili će, kao što je na posljednjoj sjednici

Gradskog vijeća rekao županijski vijećnik Davorin Slišurić, Nova Gradiška postati grad ispostava. Osim što treba sačuvati bolnicu i pravosudne institucije, dobila je još jednu dodatnu zadaću koja je nenadano iskrsnula u raspravama. Uz institucije treba namoliti ministra pravosuđa i da vrati zemljište u središtu grada.

 

U raspravama se podsjetilo da su bivše gradske vlasti koncem devedesetih godina imale, što se pravosuđa tiče, velike planove, ali isto tako i obećanja. U planovima je bila i izgradnja zgrade nazvana palača pravde. Trebala se graditi na prostoru zapadno od zelene tržnice na mjestu gdje je danas dječje igralište. Izgradnju palače pravde trebalo je financirati Ministarstvo pravosuđa kojemu je Grad Nova Gradiška tada spremno darivao zemljište. Od palače pravde nije bilo ništa, a na zemljište se zaboravilo i sada mu je vlasnik RH.

 

Nije to bilo jedino obećanje na kojemu su Novogradičani povjerovali. Neprimjereni uvjeti u kojima radi Općinski sud stalno su otvarali temu prostora u kojima će se smjestiti pravosudne institucije. Bila je u Novoj Gradiški i ministrica Vesna Škare – Ožbolt, razgledala vojarnu i rekla „to je prostor u koji ćemo smjestiti pravosuđe“. Bilo je to samo još jedno obećanje.

 

Danas Nova Gradiška ima drugi problem. Novogradiščani i oko osamdeset tisuća stanovnika zapadnog dijela županije pita se hoće li morati „put pod noge“ i po pravdu u Požegu i Slavonski Brod, gdje već u nekim slučajevima i idu. .

Related Post

GRAD NOVA GRADIŠKA

Autor - 11/07/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 11. srpnja 2016. -Među odlukama o raznim potporama građanima, koje je na posljednjoj sjednici usvojilo Gradsko vijeće Grada…