“Perfectly Unperfect” u Domu kulture: Eto, živjela umjetnost!

1310 0

Autor Franjo Samardžić

Bez obzira koliko se kome dopao ovakav stav umjetnice, ona je i na ovaj način ukazala na pojam greške o čemu izložba govori. Dakako, izložba se može razgledati, kako je i najavljeno, do 22. veljače, ako autorice ne odluči drugačije

NOVA GRADIŠKA, 8. veljače 2019. – Iako jer otvaranje najavljeno za 11,30 sari Izložba PERFECTLY UNPERFECT Josipe Stojanović otvorena je u Domu kulture u 9 sati. Organizator izložbe Pučko otvoreno učilište je one koji su dobili poziv za otvaranje izložbe obavijestilo da je izložba otvorena. Kako je to bilo neznamo. Bilo kako bilo izložbu tko je zainteresiran može razgledati. Ako je netko došao na otvaranje, koje je već bilo, nije puno toga izgubio. Izložbu je mogao razgledati.

-Izložba je dio projekta Perfectly unperfect u kojem autorica traži nesavršenosti u naizgled savršenim stvarima i procesima pa i u procesu organizacije izložbe.

Eto, živjela umjetnost! – navodi se u obavijesti.

Bez obzira koliko se kome dopao ovakav stav umjetnice, ona je i na ovaj način ukazala na pojam greške o čemu izložba govori. Dakako, izložba se može razgledati, kako je i najavljeno, do 22. veljače, ako autorice ne odluči drugačije.

Serijom radova “Perfectly Unperfect” autorica predstavlja objekte, odnosno proizvode od kojih svaki ima tvorničku grešku do kojih je došlo radi ubrzavanja postupaka proizvodnje ili preskakanja koraka koji prethode konačnom proizvodu. Izložene primjere ( npr. Munchmallow- svi su keksi u pakiranju crni osim jednog koji je bijeli; Coca Cola- umjesto Coca Cole u limenci je voda)  autorica donosi kao doslovan i opisan pojam greške, koji su nastali možda zbog automatizma strojne proizvodnje ili izostavljenih koraka i nepažnje proizvođača. Ova serija radova je izvorno nastala za „2. međunarodno studentsko biennale“ održano u Osijeku, 8.12.2017. godine, na traženu temu „Greška“.

Related Post

Autor - 04/08/2019 0
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnica vojno- redarstvene operacije Oluja slavi se svake godine 5. kolovoza…