PETROVOSELCI DUG NAMIRIVALI ORUŽJEM

802 0

12. srpanj 2013. – Policija je jučer provedenim

kriminalističkim istraživanjem zbog sumnje u postojanje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari od 44-godišnjaka s područja općine Staro Petrovo Selo uz potvrdu oduzela jednu malokalibarsku pušku ručne izrade, koju je 31-godišnji muškarac također s područja općine Staro Petrovo Selo prepravio iz zračne puške u malokalibarsku, a potom u račun duga dao 44-godišnjaku koji ju je nezakonito posjedovao i držao u svojoj obiteljskoj kući. Policijski službenici će protiv oba muškarca dostaviti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

 

Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe u dobi od 19, 18 i 16 godina iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa (provaljivanjem). Sva trojica su osumnjičena da su u noći 7./8. srpnja ove godine provalili u jedan kiosk na autobusnom kolodvoru u Slavonskom Brodu gdje su djelomično ispreturali inventar ne otuđivši ništa. Policija će protiv njih Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela teške krađe.

 

U protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirano je 12 kaznenih djela od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, jedno (1) kazneno djelo gospodarskog i jedno (1) kazneno djelo organiziranog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta devet (9) kaznenih djela su na štetu imovine i to sedam (7) kaznenih djela krađe, jedno (1) kazneno djelo teške krađe i jedno (2) kazneno djelo prijevare. U području prometa dogodila se jedna (1) prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna (1) osoba lakše i dvije (2) osobe teže ozlijeđene. Evidentiran je jedan (1) prekršaj narušavanja javnog reda i mira, jedan (1) prekršaj nasilja u obitelji. Od ostalih događaja zabilježen je jedan (1) pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Related Post