PHOTO REPORT – Spektakularna priredba Lino višebojac u Novoj Gradiški

1141 0

NOVA GRADIŠKA 1. listopada 2010. – Danas je održana veličanstvena smotra osnovaca Osnovne škole Ljudevita Gaja, pravi festival dječje radosti i kreativnosti, prilikom održavanja sportsko-zabavne priredbe u organizaciji zagrebačkih Sportskih novosti, Hrvatskog telekoma i Podravke pod nazivom Lino višebojac. Bio je to novi ovogodišnji ciklus natjecanja,

peti po redu, a 101. priredba koja je održana diljem Hrvatske u kojoj sudjeluje 20 županija i grad Zagreb. Nova Gradiška je bila organizator prve ovogodišnje priredbe jer je lani škola Ljudevita Gaja proglašena kao najbolji organizator, pa je dobila ponovno priliku prva biti domaćin.  

Uz brojne uzvanike posebni visoki gost bio je danas u Novoj Gradiški, što se tiče sportaša, državni reprezentativac, vaterpolist Igor Hinić, nositelj zlatne medalje s nedavno završenog Europskog prvenstva u Zagrebu i zlata sa Svjetskog prvenstva u Melbournu 2007. godine, a glazbeni gost je bio popularni Vilibald Kovač. Bio je simpatičan sudjelovao je u igrama i asistencijama za vrijeme trajanja Lina višebojca, a naravno bio je meta brojnih obožavatelja. Osim njega bilo je začuđujuće mnogo visokih uzvanika iz Zagreba, ali ih neću imenovati, jer je opet, na našu veliku žalost, zatajila domaća sportska i politička krema, iako su pozivi na vrijeme poslani i nitko se nije odazvao. Bilo nam je svima neugodno, jer su pitali za njih, a posebno glavni urednik Sportskih novosti, Robert Šola, koji je želio čuti o sportskom životu našega grada, a manje je važno da mi je pred prepunom dvoranom uručio dar redakcije za mojih 60 godina neprekidnog rada. No, ostavimo to. Zato ću preskočiti sve lijepe govore i želje uzvanika i gostiju, posebno ravnateljice škole gđe Kudra, kao i brojne čestitke gradu i školi domaćinu, sjajnoj organizaciji, prekrasnim igrama osnovaca i silno oduševljenje prepune dvorane, i sve ono što je prethodilo, kao i dojmljivim i skladnim nastupima 3 kategorije mažoretkinja i navest ću samo rezultate Lina višebojca. (foto novagra.hr)

Ukupni pobjednik natjecanja kod učenika je Toni Prpić, učenik 7 d razreda (na slici s peharom i zasut konfetima) sa 160 osvojenih bodova, slijede: Marko Ćelepirović (6d) sa 150, Matej Pavišić (7d) sa 130, Petar Pavković i David Antonić (oba iz 6d), te Ivan Škramić (5d) svi sa 110 bodova i td. Kod učenica pobjednica je Iskra Alasić iz 6c razreda s 110 bodova, a slijede: Tena Valentić (7c) sa 100, Ana Mandušić (6c) sa 90, Ivana Čajić (6c) s 80, Patricija Petranović (5c) sa 70, Nikolina Mikanović(7c), Martina Škvorčević (7c) sa 60 bodova i td. Ukratko, bilo je lijepo i kako svi rekoše – nezaboravno. O novogradiškom Linu višebojcu veliku foto-reportažu donijet će Sportske novosti u subotu iz pera novinarke Ivanke Ožbolt.

Related Post

VELIKI USPJEH KARATISTA U OSIJEKU

Autor - 09/11/2010 0
9. studeni 2010. – Veliki uspjeh polučili su karatisti Karate kluba Nova Gradiška jučer (u nedjelju) na 6. Kupu grada Osijeka. U konkurenciji…

2. HL REGIJE ISTOK – ŽENE

Autor - 16/11/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 16. studeni 2015. – U 6. kolu 2.HL Regije Istok-žene Novogradiške kuglašice zabilježile su gostujuću pobjedu u Osijeku.