Počast Toši Proeskom danas su odali predstavnici Vijeća makedonske nacionalne manjine i članovi KUD-a “Ohridski biser“ iz Zagreba

1395 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 16. listopada 2018. – Na današnji dan prije jedanaest godina na autocesti kod Starog Petrovog Sela poginuo je Toše Proeski. Iza sebe je, uz obitelj, ostavio bezbroj prijatelja i obožavatelja u Makedoniji, Hrvatskoj i cijeloj regiji koji su ga obožavali zbog njegovih pjesama za koje je živio i njegove ljudskosti i dobrote koju je širio među ljudima kao humanitarac.

Ovih dana posebno ga se sjećaju u njegovom rodnom Kruševu i Novoj Gradiški, dva grada koja je povezala njegova smrt, koja za posljedicu ima nova prijateljstva i susrete koji se u ta dva grada organiziraju njemu u počast. U nedjelju su kod spomen-obilježja Toši Proeskom kod Elektrotehničke i ekonomske škole položili cvijeće i svijeće zapalili predstavnici Grada Nova Gradiška i ultramaratonci, njegovi Makedonci koji tradicionalno trče od Nove Gradiške do Kruševa i njegovog posljednjeg počivališta.

Da ga se s tugom prisjećaju potvrdili su danas članovi Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba koje je predvodio predsjednik Tome Apostolski i članice Makedonskog kulturno-umjetničkog društva „Ohridski biser“ iz Zagreba. I oni su, zajedno sa zamjenicima novogradiškog gradonačelnika Ivanom Trupina i Borislavom Vidošićem, kod spomen-obilježja položili cvijeće i zapalili svijeće.

Related Post