PODRŠKA HRVATSKIM HEROJIMA GENERALIMA GOTOVINI I MARKAČU

682 0

NOVA GRADIŠKA, 14. studeni 2012. – Među članovima 120 braniteljskih udruga naći će se 16. studenog na Trgu bana Jelačića u Zagrebu na mirnom skupu potpore generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču i članovi Udruge

specijalne policije iz Domovinskog rata „Zebre“ Nova Gradiška. Predvođeni predsjednikom Antunom Staklarevićem naći će se u mimohodu i na skupu na kome će, kako očekuju organizatori, biti do 100.000 ljudi i pratiti izricanje pravomoćne presude generalima putem velikog videozida.

 

Braniteljske udruge u četvrtak, dan uoči izricanja presuda, organiziraju misu i bdijenje za hrvatske generale u 19 sati misu u zagrebačkoj katedrali. Taj dan će se održati mise u svim većim gradovima Republike Hrvatske. Nakon svete mise bdijenjem će se dočekati 16. studenog, kada će se članovi braniteljskih udruga i ostali građani okupiti na trgovima, poglavito u Zagrebu na Trgu bana Jelačića i Markovom trgu i zajedno dočekati presudu hrvatskim generalima.

 

Na fotografiji Maria Filipia je general Ante Gotovina na novogradiškoj bojišnici kod Novog Varoša u rujnu 1991. godine. Zajedno se s dragovoljcima suprotstavio postrojbama JNA i srpskim paravojnim postrojbama koje su prešle Savu kod Stare Gradiške. Novogradiško ratište bilo je prvo ratište u Hrvatskoj, na kojem je braneći domovinu sudjelovao general Gotovina.

Related Post