POČELA IZGRADNJA JUŽNE GRADSKE OBILAZNICE

1281 0

Izgradnjom gradske obilaznice ( oko 20 milijuna kuna) riješit će se pristup Industrijskom parku i prometni problemi koje ima Nova Gradiška, a radovima na aglomeraciji Nova Gradiška – Cernik – Rešetari (136 milijuna kuna) osigurat će se opskrba vodom i riješiti problem otpadnih voda

 

NOVA GRADIŠKA/ REŠETARI, 8. travnja 2014. – Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, direktor VGO-a za srednju i donju Savu Milan Mateša i član uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković, danas su posjetili gradilište južne gradske obilaznice i Industrijski park Nova Gradiška.

Razlog posjeta bio je početak radova na izgradnji prve dionice južne gradske obilaznice koja će povezati Industrijski park Nova Gradiška i Poduzetničku zonu Rešetari sa županijskom cestom i autocestom. Bili su i na lokalitetu budućeg biološkog pročistača otpadnih voda sustava aglomeracije Nova Gradiška – Cernik – Rešetari, te posjetili tvrtku Clarum.

U ova dva projekta uložit će se više od 156 milijuna. Izgradnjom gradske obilaznice ( oko 20 milijuna kuna) riješit će se pristup Industrijskom parku i prometni problemi koje ima Nova Gradiška, a radovima na aglomeraciji Nova Gradiška – Cernik – Rešetari (136 milijuna kuna) osigurati će se opskrba vodom i riješiti problem otpadnih voda.

Domaćin je bila Općina Rešetari i načelnik Zlatko Aga koji je, pozdravljajući goste, ove projekte nazvao projektima od velikog interesa za grad Novu Gradišku, Općinu Rešetare i Brodsko-posavsku županiju.

-Ova cesta je od vitalnog značenja za općinu Rešetari je će , kako smatramo, stvoriti preduvjete za ulaganja u našoj poduzetničkoj zoni. Zahvaljujem se Hrvatskim cestama i Vladi RH što je našla mogućnosti u ovom kriznim vremenima namaći sredstva za ulaganju u jednu ovako značajnu investiciju za ovaj kraj – kazao je Zlatko Aga.

-Za godinama očekivanu i planiranu južnu gradsku obilaznicu Vlada je osigurala sredstva i prepoznala njenu izgradnju kao jedan od važnih projekata za daljnji razvoj novogradiškog Industrijskog parka i Poduzetničke zone Rešetari. Ona će uz to rasteretiti promet kroz Novu Gradišku, omogućiti kvalitetan i brz dolazak do poslovnih zona i privući nove investitore. Očekujem da ćemo se vrlo brzo provesti novom cestom – kazao je ministar Jakovina.

O projektu južne gradske obilaznice duge dva kilometra govorio je Nenad Maljković. Radovi bi trebali biti završeni u roku od 115 mjeseci. Pozivajući se na obećanja izvođača radova, osječke tvrtke Osijek Koteks, očekuje da radovi budu završeni i prije roka, odnosno do kraja ove godine.

 

Radove na aglomeraciji Nova Gradiška – Cernik – Rešetari obrazložio je Milan Mateša ističući kako je to jedan od najvećih projekata na novogradiškom području ukupne vrijednosti 136 milijuna kuna.

-Obuhvaća grad Novu Gradišku i općine Rešetari i Cernik. U naredne tri godine rješavamo velik problem otpadnih voda koji ima Nova Gradiška i osiguravamo kvalitetnu opskrbu vodom grada i okolice. Ovaj projekt je proglašen od strateškog interesa za RH što bitno ubrzava razne procedure – kazao je Milan Mateša

Zadovoljstvo zbog početka radova na gradnju južne obilaznice i radovima na aglomeraciji Nova Gradiška – Cernik – Rešetari izrazili su gradonačelnik Željko Bigović i župan Danijel Marušić .

 

-Prekrasan je ovo dan za Novu Gradišku. Dva velika projekta. Prvi je južna gradska obilaznica koja u prvoj dionici ide od naplatnih kućica do Industrijskog parka u kojem ove godine imamo preko 160 milijuna kuna ulaganja privatnog poduzetništva. Koliki je značaj te obilaznice znaju građani Nove Gradiške jer sav promet ide kroz grad. Sada se taj put skraćuje i investitori u Industrijskom parku imaju direktan izlazak na autocestu. Drugi projekt su radovi na aglomeraciji Nova Gradiška – Cernik – Rešetari koji će Novoj Gradiški u naredne tri godine osigurati pitku vodu što je iznimno važno jer znamo kakve smo imali probleme s opskrbom pitkom vodom. Hvala Hrvatskom vodama i ministru što je ovaj projekt ušao u financiranje EU fondova. U narednoj godini bi trebali započeti s radovima. Projekt je veoma značajan za cijelo ovo područje.

 

– Južna obilaznica je prometnica koja će unaprijediti gospodarstvo cijelog novogradiškog kraja uključujući, općinu Ršetari i sam grad Novu Gradišku. Ona u svojoj trećoj i četvrtoj fazi izlazi kod Trnave i na taj način znatno poboljšava uvjete života u zapadno od Nove Gradiške. Radovima na aglomeraciji Nova Gradiška – Cernik – Rešetari riješit će se pitanje opskrbe vodom i pročišćavanje otpadnih voda. Hvala svima koji su godinama radili na tim projektima – kazao je župan Danijel Marušić.

Related Post

POČEO FESTIVAL KAVE I KOLAČA

Autor - 27/08/2017 0
NOVA GRADIŠKA, 27. kolovoza 2017. – Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika, otvorio je jučer „Festival kave i slavonskih kolača“ koji treći…

DAN GRADA I ŽUPNI BLAGDAN

Autor - 08/12/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 8. prosinca 2012. – Središnji događaji obilježavanja Dana grada i blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije bile su…