POHVALA GRADU NOVA GRADIŠKA I DJELATNICIMA GRADSKE KNJIŽNICE

1362 0

Gradu Nova Gradiška dodijeljena POHVALA Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ za uspješno provedenu Naj-akciju 2013. pod nazivom „Ljeto u knjižnici“

 

NOVA GRADIŠKA, 26. studenoga 2013. – U organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u ponedjeljak 25.11.2013. u Starogradskoj vijećnici Skupštine Grada Zagreba održano je godišnje Savjetovanje akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“. Na Savjetovanju su se okupili predstavnici iz gradova i općina koji sudjeluju u Akciji te predstavnici državnih, gradskih i općinskih tijela, ureda i ustanova koji podupiru ovaj program u Hrvatskoj, a naš je Grad na Savjetovanju predstavljala zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević.

 

U radnom dijelu Savjetovanja predstavljen je Nacrt prijedloga Nacionalne strategije za zaštitu i promicanje prava djece u RH 2013.-2020.g., te ključna uloga lokalne zajednice u ostvarivanju prava djeteta , a predstavljen je i novi projekt Ureda UNICEF-a za Hrvatsku „Djeca su naš najvažniji posao“ .

 

U svečanom dijelu Savjetovanja Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece dodijelio je POHVALU Gradu Novoj Gradiški za uspješno provedenu Naj-akciju 2013. pod nazivom „Ljeto u knjižnici“.

 

Grad Nova Gradiška u listopadu ove godine prijavio je Središnjem koordinacijskom odboru akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“ program „Ljeto u knjižnici“ Gradske knjižnice Nova Gradiška za „Naj-akciju 2013.“. Naime, Gradska knjižnica je programom „Ljeto u knjižnici“ ponudila sadržaje za organizirano i kvalitetno provođenje ljetnih školskih praznika koji promiču radost življenja, stvaranja i zajedništva te pokazala da je naš grad mjesto gdje djeca mogu sanjati svoje snove. U radionice „Ljeta u knjižnici“ („Jedan dan na Divljem zapadu“, „Western-ples“, „Divovi, zmajevi, čudovišta i svemirci“, „Šareno ljeto“, „Što se u knjižnici radi“, „Bajkošiljaonica“, „I ja sam lik iz bajke“, „Pismo navrh glave“, „Staklenka tajni“) bilo je uključeno 620 djece i 70 odraslih. U sklopu „Ljeta u knjižnici“ snimljen je i dokumentarni film „Što se u knjižnici radi?“ , čiji su redatelji, kamermani, „majstori od klape“, glumci, voditelji, pjevači, svirači, spisatelji, plesači i recitatori svi redom novogradiški predškolci i osnovnoškolci.

Veliko HVALA ravnateljici Gradske knjižnice Nova Gradiška prof. i dipl. knjižničarki Biljani Dakić i djelatnicima Gradske knjižnice koji su bili voditelji i suvoditelji radionica – Branku Kolić, Mirjani Pranjić, Renati Matijašević, Anki Višić, Leu Sokić, Lovorki Kovačević-Poletto i Damiru Gajski , te vanjskim suradnicima – Tanji Slišurić, Plesnoj sekciji western-plesa“ „Bijeli vuk“, Jasminki Klikić, Kristini Abramović, Goranu Conjar, Sanji Šimić, Sari Kordas, Štefaniji Milinović, Renati Grgić, Mihaeli Grgić, Viktoriji Vuković, Gabrijeli Tančak, Renati Tančak, Igoru Samac, Tamari Kovačić i Nataliji Golovrški što su ovog ljeta uljepšali život djece u našem gradu.

 

Gradska knjižnica i „Ljeto u knjižnici“ zasigurno će pomoći da Grad Nova Gradiška bude korak bliže prestižnom statusu Grada prijatelja djece, za čiju kandidaturu opsežne programe i izvješća priprema Koordinacijski odbor Akcije „Grad Nova Gradiška-prijatelj djece“- navodi zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević.

Related Post

OŠ “LJUDEVIT GAJ”

Autor - 21/11/2012 0
NOVA GRADIŠKA 21. listopada 2012. – U utorak 20.11.2012.godine u 17 sati u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja Nova Gradiška održana…