POKLADE SU I IZBORI I LUDI SU DANI

746 0

Lutak Rade će u utorak ipak tradicionalno gorjeti u Maloj kao dežurni krivac uza sve nedaće u gradu

 

NOVA GRADIŠKA, 2. veljače 2016. – Maškare su prva žrtva prijevremenih izbora u Novoj Gradiški. Neće ih ove godine biti. Nema novca za organizaciju i troškove jer Grad zbog prijevremenih izbora preživljava na kapaljku i privremenom financiranju u kome nema novca za manifestacije pa tako ni za Pokladni dan.

Kako kaže Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice, zajedno s Malčanima pokušalo se pronaći rješenje i novac i nekako organizirati ovu tradicionalnu pokladnu manifestaciju. Odustali su kada su vidjeli da se radi o trošku koji teško mogu namiriti, a veće i dobro organizirane pokladne skupine, kao one iz Drežnika i Stare Gradiške, su se odlučile otići u druga mjesta.

Žrtva je i pokladni gradonačelnik. Povjerenik Vlade Krunoslav Glavač nema u nadležnosti nikome predavati gradske ključeve pa tako ni pokladnom gradonačelniku. Zato ako sretnete Ivicu Muraju kako jadan i žalostan baulja ulicama grada počastite ge nekim alkoholom i utješite jer će ipak bolje proći nego lutak Rade. Njega će, unatoč nedostatku novca, Malčani u utorak ipak tradicionalno spaliti.

Bilo kako bilo lutak Rade će u utorak tradicionalno gorjeti kao dežurni krivac uza sve nedaće u gradu.

U subotu treba svakako doći do središta grada gdje će tradicionalno u organizaciji Društva „Naša djeca“ maškarati najmlađi stanovnici našeg grada.

Related Post