POLICIJA – 13 kaznenih djela u posljednja 24 sata

431 0

31. siječanj 2012. – U zadnjih 24 sata na području policijske

uprave evidentirano je ukupno 13 kaznenih djela, od čega je 10 kaznenih djela protiv imovine, dva kaznena djela protiv pravosuđa i jedno kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom. U oblasti prometa dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Bilježi se jedan prekršaj iz Zakona o oružju, jedan iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te jedan prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

Vozili unatoč zabrani

 

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su jučer oko 18.05 sati u Kovačevcu prilikom nadzora vozila u prometu, utvrdili kako 30-godišnjak upravlja osobnim automobilom unatoč prethodno izrečenoj zabrani. Sinoć oko 22.10 sati policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brodu su u Vrazovoj ulici u Slavonskom Brodu za upravljačem osobnog automobila u prometu zatekli 21-godišnjaka kojemu je prethodno izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije. Protiv dvojice vozača slijede kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

 

Pronašli lopova koji je starici ukrao nekoliko desetaka kuna

 

Operativnim radom policajaca Policijske postaje Slavonski Brod potvrđena je sumnja da je kazneno djelo krađe u Slavonskom Brodu u ulici P. Krešimira IV počinio 23-godišnjak. Utvrđeno je da je on iskoristio nepažnju 78-godišnje žene, otuđivši joj iz stana novčanik sa dokumentima i manjom količinom novca. Policija je kod njega pronašla dio novca (nekoliko desetaka kuna) koji je vraćen vlasnici dok je novčanik sa osobnim dokumentima bacio u rijeku Savu. Oštećena starica je upoznata sa pravom pokretanja privatne tužbe.

 

Švercao meso, svježi sir i jaja

 

U Novom Varošu, jučer oko 17 sati, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška su tijekom nadzora osobnog automobila Audi A6, (srbijanskih nacionalnih oznaka i broja) kojim je upravljao 47-godišnji državljanin Srbije, pronašli 23,3 kilograma mesa, 2,40 kilograma svježeg sira i 74 komada jaja, koje je vlasnik neprijavljeno unio u Republiku Hrvatsku. Policija je proslijedila obavijest Carinarnici Slavonski Brod koja je sukladno svojoj nadležnosti preuzela daljnje postupanje protiv 47-godišnjaka.

Related Post