POLICIJA IZ PROMETA ISKLJUČILA 14 PIJANIH VOZAČA

605 0

7. studeni 2011. – Na području Policijske uprave Brodsko-

posavske tijekom proteklog vikenda evidentirano je ukupno 25 kaznena djela od kojih je svih 25 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 24 kaznena djela su imovinska kaznena djela i to tri kaznena djela teške krađe, 14 kaznenih djela krađe (dva kaznena djela krađe i 12 krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti) i sedam kaznenih djela oštećenja tuđe stvari.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama pet osoba je zadobilo lake tjelesne ozlijede.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je ukupno osam prekršaja i to pet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, jedan prekršaj iz Obiteljskog zakona i jedan prekršaj iz Zakona o oružju.

 

Preventivno-represivna akcija „Alkohol“

 

Prometna policija je ovaj vikend provela preventivno-represivnu akciju „Alkohol“. Tijekom akcije i vikenda policija je poduzela ukupno 138 mjera i radnji. Tom prilikom zbog prisutnosti alkohola u organizmu iz prometa je isključeno 14 vozača. Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 2,11 promila izmjerena oko 23,45 sati u subotu u ulici Stjepana Horvata u Slavonskom Brodu kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „BMW“, SB-registracija. Pored ovih prekršaja među najbrojnijim prekršajima bili su nepropisna brzina u 79 slučajeva, a najveća izmjerena brzina bila je 239 km/h izmjerena na autocesti Bregana-Lipovac za osobni automobil marke „Audi A5“, kojim je upravljao 22-godišnji švicarski državljanin.

 

Petnaestogodišnjak za šankom

 

Policija je u subotu oko ponoći prilikom pojačanog nadzora ugostiteljskih objekata u jednom ugostiteljskom objektu u mjestu Gundinci zatekla 15-godišnjaka pod utjecajem alkohola (0,42 promila) kako konzumira alkoholno piće, koje mu je poslužio 24-godišnji konobar. Policija protiv konobara i 21-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog točenja alkohola maloljetnoj osobi temeljem odredbi Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, a temeljem povrede odredaba Obiteljskog zakona (u vezi zatjecanja maloljetne osobe ispod 16 godina poslije 23 sata i konzumiranja alkohola) slijedi izvješće Centru za socijalnu skrb.

Related Post