POLICIJA KAŽNJAVALA VOZAČE ALI I PJEŠAKE

1236 0

SLAVONSKI BROD, 10. veljače 2011. – Na području policijske uprave Brodsko-posavske u zadnja 24 sata dogodilo se ukupno 10 kaznenih djela. Najbrojnija su imovinska kaznena djela koji je bilo 8, a to su 5 kaznenih djela „Krađe“, 2 kaznena djela „Teške krađe“ i jedno „Razbojništvo u pokušaju“. Pored ovih kaznenih djela dogodila su se i 2 kaznena djela „Oštećenja tuđe stvari“. Evidentirano je i 4 prekršaja od kojih 2 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i 2 prekršaja iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji.

 

Na granici policija je na izlazu iz Republike Hrvatske pronašla jedan osobni automobil za kojim je raspisana potraga. Automobilom je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin, a radi se o osobnom vozilu marke „Audi A6“ osječkih registracija. Nadalje na ulazu u Republiku Hrvatsku policija je u suradnji s carinom u teretnom automobilu, BIH registracija kojim je upravljao 35-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine pronašla 20 uređaja za digitalni prijem TV signala, koje stranac nije prijavio.

 

Prometna policija je u zadnja 24 sata prema prekršiteljima poduzela ukupno 48 mjera i radnji. Prema sudionicima u prometu koji su zatečeni pod utjecajem alkohola postupano je u četiri slučaja, a najbrojniji prekršaji bili su nepropisna brzina u 25 slučaja. Provedena je i preventivno represivna akcija „Pješaci“ u kojoj je policija u 12 slučaja sankcionirala prekršitelje i to u šest slučajeva zbog ne ustupanja prednosti pješacima, zatim u tri slučaja sankcionirani su pješaci koji nisu poštivali crveno svjetlo na semaforu, dva slučaja nepropisno kretanje pješaka preko ceste (izvan pješačkog prijelaza) i jedan slučaj kretanje pješaka po auto-cesti. Osim ovih aktivnosti prometna policija je provela tri pratnje izvanrednih tereta, hvatanje počinitelja kaznenog djela „Razbojništva u pokušaju“ i obavljanje očevida za tri prometne nesreće koje su se dogodile. U dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, jedna osoba je teže povrijeđena, a jedna je zadobila lakše tjelesne ozlijede.

Related Post

PROMETNA NESREĆA

Autor - 14/08/2015 0
SLAVONSKI BROD, 14. kolovoza 2015. – Danas, oko 11.10 minuta, u Slavonskom Brodu, u Ulici Nikole Zrinskog, dogodila se prometna…