POLICIJA KONTINUIRANO NADZIRE PROMET: Rekorder u Cerniku napuhao 2,76 promila

1012 0

Prošli tjedan (od 25. studenoga do 1. prosinca), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo su 18 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba poginula, dok je pet osoba lakše ozlijeđeno.

Uhvaćen pri nepropisnoj brzini od 246 km/h
Policijski službenici su u kontinuiranim prošlotjednim nadzorima, utvrdili 313 prometnih prekršaja. Najbrojniji prekršaji su nepropisne brzine, kojom prilikom je utvrđeno 155 prekršaja nepropisne brzine. Ovaj tjedan rekorder, na autocesti A3 (kod Starog Petrovog Sela) je 41-godišnji državljanin Italije, koji se kretao osobnim automobilom brzinom od 246 km/h (dana 28. studenoga, u 12.40 sati). Nepropisnom brzinom (autocestom A3, kod Sibinja, dana 25. studenoga, u 13.05 sati), kretao se 33-godišnji državljanin Njemačke, upravljajući osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka. U Starom Slatiniku, kroz naselje (dana 1. prosinca, u 14.20 sati), nepropisnom brzinom od 94 km/h, kretao se 33-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, požeških registracijskih oznaka. Nadalje je utvrđeno 33 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa.

Upravljao vozilom s 2,76 promila alkohola u organizmu
U 27 slučajeva, vozači su prilikom vožnje bili pod utjecajem alkohola. Rekorder je 34-godišnji vozač osobnog automobila, koji je 28. studenoga, u 23.40 sati, u Cerniku, isključen iz prometa jer je upravljao osobnim automobilom s alkohola u organizmu. U Slavonskom Brodu, u Horvatovoj ulici, iz prometa isključen 28-godišnjak, jer je dana 1. prosinca u 2.20 sati, upravljao osobnim automobilom, a u organizmu mu očitana koncentracija alkohola od 2.28 promila. Također je utvrđeno 7 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 4 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (tehnička neispravnost, nepoštivanje prednosti prolaza i dr.).

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet te apeliraju na sve sudionike da budu oprezni u prometu i pridržavaju se prometnih propisa.

Related Post