POLICIJA PODSJEĆA GRAĐANE

1324 0

18. srpnja 2013.KAZNENA DJELA – Policijski službenici su

jučer, oko 7 sati, u Slavonskom Brodu, u Kumičićevoj ulici, zatekli 36-godišnjaka, 25-godišnjaka i 14-godišnjaka, koji na biciklima voze vreće sa sadržajem metalne strugotine, koju su prethodno otuđili iz poduzeća u Budakovoj ulici. Otuđeni predmeti su vraćeni odgovornoj osobi poduzeća.

 

 

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje u Policijskoj postaji Nova Gradiška, nad 38-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe. Naime, sumnjiči ga se, da je 16./17. srpnja, na području Nove Gradiške, provalio u obiteljsku kuću, vlasništvo 74-godišnjaka i otuđio nekoliko električnih produžnih kablova, koje je potom prodao otkupljivačima sekundarnih sirovina. Policija protiv 38-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

 

PRONALAZAK ORUŽJA

 

– Tijekom jučerašnjeg dana, policiju u Policijskoj postaji Slavonski Brod, građani su u dva navrata izvijestili o pronalasku oružja. U prvom slučaju, oko 17.30 sati, dvojica mladića su pored rijeke Orljave na području Slavonskog Kobaša pronašli ručnu bombu M-75. U drugom slučaju, oko 19 sati, u Slavonskom Brodu, u Janiševcu, građanin je pronašao minobacačku granatu kalibra 50 mm, zaostalu iza II. Svjetskog rata. U oba slučaja djelatnici protueksplozijske zaštite su preuzeli ubojita sredstva na siguran način, koje će potom uništiti.

 

NAPOMENA:

 

Policija podsjeća građane na akciju „Manje oružja – manje tragedija“ i mogućnost vremenski neograničene dragovoljne predaje oružja, bez straha od kažnjavanja. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja, koje građani imaju ilegalno u posjedu, dovoljno je pozvati policiju na broj 192, koji će uz poduzete sigurnosne mjere preuzeti ubojita sredstva.

Related Post