POLICIJA PRONAŠLA MLADOG RAZBOJNIKA

910 0

NOVA GRADIŠKA, 1. veljače 2013. – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, otkrili su počinitelja kaznenog djela razbojništva u pokušaju koje se dogodilo 14. siječnja, u Novoj Gradiški. Razbojništvo, samo u pokušaju,

desilo se zahvaljujući odvažnoj Katarini Sremac (75), koja je otvorila vrata muškarcu koji se, kada je išla provjeriti kroz prozor tko zvoni, predstavio kao djelatnik Elektre.

 

Kada je otvorila vrata nije ju zastrašio muškarac koji je pred njom stajao s srebrnim pištoljem u ruci i crnom kapom na glavi s prorezom za oči. Kada je počeo gurati vrata u namjeri da uđe i vikao „daj novac“ zgrabila ga je za ruku u kojoj je držao pištolj i u naguravanju uspjela ga je izgurati van i zaključati vrata, a potom pozvati policiju.

 

Policijska uprava dana je priopćila da je riječ o 17-godišnjaku, koji je došao na kućni prag 75-godišnjakinje, zatraživši novac, no starica ga je izgurala iz haustora, zaključala vrata i pozvala policiju. U vezi oružja koje je pritom držao u ruci, policijski službenici su utvrdili da se radi o pištolju plašljivcu (posudio od prijatelja), koji je policija od njega oduzela. Policijski službenici protiv njega podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu za mladež i izvješće Centru za socijalnu skrb.

Related Post