POLICIJA U AKCIJI – S lažnim tablicama i bez dozvole uhvaćen na autocesti

362 0

16. svibanj 2012. – Policijski službenici Postaje granične policije

Slavonski Brod su jučer oko 16.50 sati na autocesti kod Slavonskog Broda prilikom nadzora potvrdili sumnju u kazneno djelo krivotvorenje isprava. Kriminalističkim istraživanjem nad 25-godišnjakom je utvrđeno,da je on upravljao osobnim automobilom Mercedes, osječkih registracijskih oznaka, na koji je postavio ne pripadajuće registracijske pločice, te je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 25-godišnjaka slijedi kaznena prijava i obvezni prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Ukrao novčanik iz otključane kuće

 

Sinoć oko 22.15 sati u Slavonskom Brodu, Botićeva ulica, nepoznati počinitelj je iskoristio nepažnju i odsutnost 68-godišnjaka, pa mu je iz otključane obiteljske kuće otuđio novčanik sa novcem i dokumentima. Na takav način vlasniku je pričinjena šteta iznad sedam tisuća kuna. Policija nastavlja rad u cilju pronalaska počinitelja i otuđenih predmeta.

 

Oko 6 sati, jučer, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška su prilikom nadzora osobnog vozila VW Cady, austrijskih registracijskih pločica, kojim je upravljao 25-godišnjak, u unutrašnjosti pronašli rezervoar (mase 38 kilograma) kao dio stroja, što nije prijavio carinskim službenicima pri ulazu u Republiku Hrvatsku. Policijski službenici su carinike obavijestili o počinjenom prekršaju iz Carinskog zakona, koji su preuzeli daljnje provođenje carinskog prekršajnog postupka.

 

Pijanog vozača isključili iz prometa

 

Policijski službenici su noćas, oko 0,45 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku utvrdili da 57-godišnjak upravlja teretnim vozilom Mercedes pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu je alko-testom utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,78 promila. Alkoholizirani vozač je isključen iz prometa i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post