POLICIJA- „Zaboravio“ da pušku bez sankcija može predati i zaradio prekršajnu prijavu.

943 0

10. svibanj 2012. – U sklopu kriminalističkog

istraživanja nad 28-godišnjakom s područja općine Stara Gradiška zbog sumnje u nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari policija je jučer oko 12, 30 sati od njega oduzela jednu poluautomatsku pušku marke „Crvena Zastava“, kalibra 7,62×39. Pušku je muškarac nezakonito posjedovao. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu Nova Gradiška zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

 

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 16 kaznenih djela od kojih su svih 16 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 14 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to dva kaznena djela „Teška krađa“, 11 kaznenih djela „Krađe“ i jedno kazneno djelo „Oštećenja tuđe stvari“.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata dogodile su se tri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je zadobila lake tjelesne ozlijede.

 

Tijekom protekla 24 sata evidentiran je i jedan prekršaj iz Zakona o oružju.

Related Post