POLICIJSKA 24 SATA

1023 0

SLAVONSKI BROD, 24. studeni 2015. – U protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirano je 11 kaznenih djela od kojih osam (8) kaznenih djela općeg kriminaliteta i po jedno (1) kazneno djelo gospodarskog,

organiziranog i maloljetničkog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta osam (8) kaznenih djela su na štetu imovine i to četiri (4) kaznena djela krađe, jedno (1) kazneno djelo teške krađe i po jedno (1) kazneno djelo utaje, računalne prijevare i oštećenja tuđe stvari. Dogodilo se pet (5) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirana su dva (2) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, jedan (1) prekršaj zlouporabe droga i dva (2) prekršaja iz ostalih zakona.

 

KAZNENA DJELA – Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom is Slavonskog Broda. Osumnjičen je da kao odgovorna osoba jedne tvrtke iz Slavonskog Broda nije uplaćivao propisane doprinose za uposlenike u razdoblju od 2012. do 2015. godine čime je oštetio državni proračun za nekoliko stotina tisuća kuna, a djelatnicima tvrtke uskratio prava iz mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te ostvari o protupravnu imovinsku korist za tvrtku. Protiv njega kao odgovorne osobe i tvrtke policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela povreda prava iz socijalnog osiguranja.

 

Jučer oko 18 sati, 61-godišnjak s područja općine Garčin policiji je prijavio da mu je tijekom jučerašnjeg dana nepoznata muška osoba prilikom prodaje svinja isplatila nekoliko papirnatih novčanica od stotinu eura za koje kasnije utvrdio da su krivotvorene. Policija je započela kriminalističko istraživanje, a novčanice će dostaviti na vještačenje.

 

PREKRŠAJI – Jučer, 23. studenog oko 19,45 sati u Slavonskom Brodu policija je kod 23-godišnjaka s područja općine Bebrina pronašla i uz potvrdu oduzela dva paketića ukupne težine preko 10 grama čiji sadržaj je zbog sumnje na opojne droge preliminarno testiran. U jednom paketiću težine 5,1 gram se nalazila bijela praškasta tvar za koju se dobila pozitivna reakcija na drogu amfetaminskog tipa naziva speed dok se u drugom paketiću nalazilo oko 5,6 grama zelene biljne tvari za koju se dobila pozitivna reakcija za drogu tipa marihuana. Policija će protiv 23-godišnjaka Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu dostaviti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanu zlouporabe droga.

Related Post

UHIĆENI MLADI RAZBOJNICI

Autor - 30/12/2015 0
SLAVONSKI BROD, 30. prosinac 2015. – Jučer oko 22,30 sati u Slavonskom Brodu nekoliko mlađih osoba prišlo je s leđa…