POLICIJSKA 24 SATA

855 0

SLAVONSKI BROD, 8. travanj 2016. – U protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirana su četiri (4) kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta tri (3) kaznena djela su na štetu imovine i to jedno (1)

kazneno djelo krađe, jedno (1) kazneno djelo teške krađe i jedno (1) kazneno djelo prijevare. Evidentiran je jedan (1) prekršaj narušavanja javnog reda i mira i jedan (1) prekršaj iz ostalih zakona.

 

Putem Interneta „prodavao“ muzičke instrumente, uređaje i mobitele

 

Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara. Mladić je osumnjičen da je u listopadu prošle godine putem Interneta objavio oglas za prodaju više muzičkih instrumenata, uređaja i mobitela, te za to koristio lažno korisničko ime s unaprijed planiranom prijevarnom namjerom.

 

Tijekom listopada na objavljeni oglas javilo se više osoba iz različitih mjesta u Republici Hrvatskoj, koji su na traženje osumnjičenog na njegov račun uplatili nekoliko desetaka tisuća kuna za kupnju oglašenih predmeta, koje im osumnjičeni nije dostavio i na taj način pribavio sebi protupravnu imovinsku korist.

 

Policija će nadležnom državnom odvjetništvu za osumnjičenog dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznenih prijava koje su podnijele oštećene osobe, a zbog kaznenog djela prijevara.

Related Post

UHVAĆENI LOPOVI I RAZBOJNICI

Autor - 14/01/2016 0
SLAVONSKI BROD, 14. siječanj 2016. – Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe policija je provela kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom…