POLICIJSKA KONFERENCIJA – Sve više maloljetnika čini prekršaje i kaznena djela

843 0

6. kolovoz 2012. – Danas je u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj,

glasnogovornica Kata Nuić održala konferenciju za medije na kojoj je osim tjedne i vikend informacije, govorila i o kršenju članka 95 Obiteljskog zakona, te maloljetnicima kao počiniteljima prekršaja i kaznenih djela. Nakon što je izvijestila o broju kaznenih djela, prometnih nesreća, prekršaja i drugih događaja koji su obilježili prošli tjedan i vikend, istaknula je da zamjetan trend porasta prekršitelja u svim domenama.

 

Medije je izvijestila o prijevari, koja se dogodila u Okučanima, gdje je starica prevarena, te upozorila na nove modalitete prijevara. Istaknula je i niz korisnih savjeta i upozorenja građanima, posebice starijoj populaciji, koji su češće žrtve takvih kaznenih djela.

 

Što se tiče kršenja odredbi Obiteljskog zakona, osvrnula se na statističke pokazatelje iz prvih šest mjeseci ove godine uz usporedbu sa istim razdobljem prošle godine, istaknuvši broj osoba mlađih od 16 godina, koje je policija zatekla iza 23 sata bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Također je izvijestila i o broju maloljetnika kao počinitelja prekršaja i kaznenih djela, te koje prekršaje, odnosno kaznena djela uglavnom čine.

 

Načelnik Policijske postaje Slavonski Brod Zoran Stašina je govorio o donesenoj Odluci Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda u vezi zabrane konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim površinama Grada Slavonskog Broda, istaknuvši kako su policijski službenici po ovoj Odluci postupali prema sedam (7) maloljetnika, te se u odnosu na prošlu godinu bilježi smanjenje. Također je istaknuo, kako bi se uz policiju u cilju poboljšanja stanja što se tiče maloljetnika i alkohola, trebali uključiti i drugi segmenti društva (roditelji, prosvjetni djelatnici, no i druge institucije. Rekao je i to, da su aktivnosti policije, tijekom vikenda pojačane i usmjerene na mjesta na kojima se uglavnom okupljaju maloljetnici.

Related Post