POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA

1781 0

SLAVONSKI BROD – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, jučer su zaprimili prijavu u vezi kaznenog djela krađe i računalne prijevare.

 

Dana 16. kolovoza, u poslijepodnevnim satima, nepoznata osoba je unutar trgovine u centru Slavonskog Broda, ukrala novčanik sa novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama uz koje se nalazio PIN, vlasništvo 46-godišnjakinje.

 

Nepoznata osoba je potom pomoću ukradenog PIN-a, koji se nalazio uz bankovnu karticu podigla novac na bankomatu, oštetivši 46-godišnjakinju za više tisuća kuna. Policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja spomenutih kaznenih djela te podnošenja posebnog izvješća uz kaznene prijave općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

OSTAO BEZ NOVCA I AUTOMOBILA -Jučer je u Policijskoj postaji Slavonski Brod zaprimljena prijava u vezi kaznenog djela prijevare. Naime, 51-godišnjak se smatra prevarenim, jer je dana 6. srpnja, dogovorio kupnju osobnog automobila, koji bi mu 44-godišnjak dovezao iz Njemačke u roku od sedam dana. Za kupnju automobila dao mu je nekoliko desetaka tisuća kuna, no 44-godišnjak nije dovezao automobil niti vratio novac te oštećeni sa njim više ne može ostvariti kontakt. Policijski službenici nastavljaju rad te su od oštećenog zaprimili kaznenu prijavu protiv 44-godišnjaka koju će proslijediti općinskom državnom odvjetništvu.

 

POTUKLE SE U AUTOBUSU – Dana 17. kolovoza, oko 5.20 minuta, Slavonskom Brodu, u Kumičićevoj ulici, u autobusu koji je prometovao prema Osijeku, došlo je do remećenja javnog reda i mira zbog korištenja sjedala. Pritom je 60-godišnjakinja verbalno i tjelesno napala 52-godišnjakinju lakše ju ozlijedivši. Policijski službenici protiv 60-godišnjakinje dostavljaju optužni prijedlog prekršajnom sudu u Slavonskom brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

OBRAĐUJUĆI NJIVU PRONAŠAO RUČNU BOMBU -Dana 17. kolovoza, u blizini Slavonskog Kobaša, 30-godišnjak je obrađujući svoju poljoprivrednu površinu pronašao ubojito sredstvo. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da je riječ o ručnoj bombi M-75, koju su preuzeli na siguran način u cilju daljnjeg uništenja.

 

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ je i dalje aktualna u okviru koje građani mogu dragovoljno u neograničenom vremenu predati oružje policiji bez straha od kažnjavanja. Policija apelira na savjest građana da ne odbacuju oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva na privatne ili javne površine, već pozovu policiju na broj 192. Potom će po pozivu građana na dogovoreno mjesto doći stručno osposobljeni policijski službenici radi preuzimanja ubojitih sredstava.

Related Post