POLICIJSKI TJEDAN: Uhvaćena dva lopova, utvrđeno 287 prometnih prekršaja, u 11 prometnih nesreća ozlijeđeno 6 osoba, uhvaćeni s 2,72 promila i 106 km/h u naseljenom mjestu

884 0

Foto Jakša Samardžić

SLAVONSKI BROD, 2. svibnja 2022. – U vremenu od 25. travnja do 2. svibnja na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je 41 kazneno djelo. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se 11 prometnih nesreća, od kojih 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su 3 osobe teško ozlijeđene, dok su 2 osobe lakše ozlijeđene, te 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U području javnog reda i mira evidentirano je 10 prekršaja.

Policijska uprava brodsko-posavska Izdvaja:

TROJICA OSUMNJIČENA ZA KAZNENA DJELA KRAĐE I OŠTEĆENJA TUĐE STVARI

Policijski službenici su jučer dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 44-godišnjakom potvrdili sumnju da je isti, dana 1. ožujka, u 15.25 sati, iz trgovine na području Slavonskog Broda otuđio lanac za motornu pilu. U Novoj Gradiški je dovršeno kriminalističko istraživanje nad drugim 44-godišnjakom, kojim se isti sumnjiči da je u više navrata iz drvarnice 54-godišnjaka otuđio 3,5 kubičnih metara drva za ogrjev. Također je dovršenim kriminalističkim istraživanjem na 25-godišnjakom potvrđena sumnja da je dana 10. travnja, nogom razbio osvrtno zrcalo na osobnom automobilu (vlasništvo 21-godišnjakinje). Policijski službenici su protiv osumnjičenih podnijeli posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, odnosno oštećenima uručili potrebite podatke radi eventualnog pokretanja privatne tužbe. 

POLICIJSKI SLUŽBENICI OČITALI NAJVEĆU KONCENTRACIJU ALKOHOLA OD 2,72 PROMILA, TE UTVRDILI NAJVEĆU BRZINU KRETANJA OD 106 KM/H KROZ NASELJE

Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske, od 25. travnja do 2. svibnja, dogodilo se 11 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama (3 osobe teško, a 3 osobe lakše ozlijeđeno), te 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Policijski službenici su prošli tjedan prilikom nadzora prometa utvrdili 287 prometnih prekršaja, od kojih su najbrojniji prekršaji – „4 ubojice u prometu“. Utvrđeno je 111 prekršaja nepropisnih brzina, 53 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način prilikom upravljanja vozilom, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (pretjecanje i obilaženje 6, bez položenog ispita 3, obveze vozača prema pješacima 3 i dr.). 

Najveća koncentracija alkohola od 2,72 promila očitana je u organizmu 38-godišnjeg vozača koji je upravljajući automobilom, dana 30. travnja, u 1 sati, u Beravcima, zbog ne držanja strane kretanja prešao na prostor kolnog ulaza, udarivši u zemljano betonski kolnik (vlasništvo 58-godišnjaka). U ovoj prometnoj nesreći 38-godišnjak je lakše ozlijeđen, te zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. 

Najveća nepropisna brzina od 106 km/h utvrđena je u Slavonskom Brodu, na Zapadnoj veznoj cesti (28. travnja, u 12,15 sati), kojom prilikom je automobilom upravljala 48-godišnjakinja, dok se 27-godišnjak kretao brzinom od 90 km/h+ upravljajući automobilom Ulicom Petra Svačića u Slavonskom Brodu (26.travnja, u 23.55 sati). 

Policijski službenici nastavljaju u kontinuitetu nadzirati promet, te upozoravaju vozače da poštuju prometne propise, pridržavaju se ograničenja brzine i istu prilagode osobinama i stanju ceste, vidljivosti i protočnosti prometa, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, te također da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje. 

Related Post

Prostorni plan BPŽ

Autor - 13/01/2012 0
Požežani žele brzom cestom kroz Babju i Požešku goru, preko Tisovca i Godinjaka, do autoceste doći za desetak minuta SLAVONSKI…