POLICIJSKI VIKEND

898 0

Kad nema novca lopovi se zadovoljili s namirnicama u vrećici

– SLAVONSKI BROD, 5. svibnja 2014. – Tijekom vikenda, na području Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 27 kaznenih djela, od kojih je najviše (22) kaznenih djela protiv imovine. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodile se dvije (2) prometne nesreće s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Zabilježena su dva (2) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te također dva (2) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.


KAZNENA DJELA I PREKRŠAJI – Dana 2. svibnja, oko 23 sata, na području općine Staro Petrovo Selo, dvije muške osobe su kroz prozor ušle u kuću u kojoj se nalazio 63-godišnji vlasnik, tražeći novac, a kada nisu našli novac, po izlasku iz kuće otuđili su vrećicu sa namirnicama. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe zbog sumnje u kaznena djela, nakon kojega će policija mjerodavnom tijelu podnijeti odgovarajuće prijave.

 

Dana 3. svibnja, u vremenu od 2.20 do 2.30 sati, u Novoj Gradiški, u Štrosmajerovoj ulici, nepoznati počinitelj je pokušao provaliti u kiosk, djelomično oštetivši vrata, no uočio ga je zaštitar, pa se neznanac dao u bijeg. Policija traga za počiniteljem kaznenog djela teške krađe.

 

KRAĐE IZ OTKLJUČANIH AUTOMOBILA – U Policijskoj postaji Slavonski Brod, građani su prijavili tri krađe na području Slavonskog Broda iz otključanih osobnih automobila. Prva krađa se dogodila, dana 1. svibnja, od 9 do 9.30 sati, kada je iz otključanog osobnog automobila u Jagićevoj ulici, nepoznata osoba, otuđila novčanik (vlasništvo 34-godišnjaka) sa osobnim dokumentima i novcem. Druga krađa se dogodila, dana 1. svibnja, od 10 do 12 sati u Vrazovoj ulici, kada je nepoznata osoba iz otključanog osobnog automobila (vlasništvo 22-godišnjaka), otuđila novčanik sa osobnim dokumentima i novcem. U trećem slučaju krađe, nepoznata osoba je, dana 3. svibnja, u vremenu od 9 do 14.40 sati, također iz otključanog automobila u Cesarčevoj ulici, otuđila torbu sa osobnim stvarima i novcem (vlasništvo 49-godišnjakinje). Vlasnici su oštećeni za nekoliko tisuća kuna, a policijski službenici tragaju za počiniteljem ili više njih, te otuđenim predmetima i novcem.

 

U TUČI OZIJEĐENO VIŠE OSOBA – Dana 2. svibnja, oko 20 sati, u blizini Slavonskog Broda, fizički se sukobilo više osoba iz dvije obitelji zbog narušenih međuljudskih i međususjedskih odnosa. U fizičkom sukobu je ozlijeđeno više osoba, dok su kod jedne osobe ozljede okvalificirane kao teške. Nekoliko sudionika događaja, vrijeđalo je i omalovažavalo i policijske službenike prilikom intervencije. Kriminalističkim istraživanjem nad više osoba, policijski službenici su potvrdili sumnju u kaznena djela teške tjelesne ozljede, prijetnje, oštećenja tuđe stvari, te protiv svih počinitelja kaznenih djela dostavljaju kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Policija također podnosi optužne prijedloge protiv svih počinitelja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

Related Post