POLICIJSKI VIKEND

1109 0

SLAVONSKI BROD, 8. veljače 2016. – Tijekom proteklog vikenda na području policijske uprave evidentirano je 23 kaznena djela od kojih 22 kaznena djela općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo organiziranog kriminaliteta.

 

U strukturi općeg kriminaliteta 20 kaznenih djela su na štetu imovine i to devet (9) kaznenih djela krađe, osam (8) kaznenih djela teške krađe i tri (3) kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

 

U području prometa dogodilo se pet (5) prometnih nesreća od kojih četiri (4) s materijalnom štetom i jedna (1) prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

 

Evidentirano je šest (6) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, jedan (1) prekršaj zlouporabe opojnih droga i dva (2) prekršaja iz ostalih zakona.

 

PREVENTIVNO REPRESIVNE AKTIVNOSTI U PROMETU

 

Prometna policija je u proteklom tjednu od 1. do 7. veljače, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 418 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (207), od kojih 178 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 29 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i četiri (4) prekršaja pod utjecajem droga. Zabilježeno je 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (25-1), tri (3) prekršaja vožnje bez položenog ispita, tri (3) prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole i neregistrirano vozilo (1-2), četiri (4) prekršaja nekorištenja dnevnih ili kratkih svjetala, tri (3) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji. Dogodilo se 11 prometnih nesreća od kojih 10 s materijalnom štetom i jedna (1) prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

 

Najveća izmjerena nepropisna brzina utvrđena je 5. veljače na autocesti Bregana-Lipovac, a iznosila je 199 km/h (45-godišnji vozač osobnog automobila iz Bosne i Hercegovine) dok je najveća koncentracija alkohola od 2,47 promila, očitana također 5. veljače u Garčinu, kod 31-godišnjeg vozača bicikla iz Garčina.

Related Post

NIJE TRAŽIO POTICAJE

Autor - 20/08/2014 0
U improviziranom plasteniku pronađeno je sedam (7) stabljika indijske konoplje, visine od 110 do 280 centimetara