POLICIJSKI VIKEND – Mladi talijan nabrijao 233 km/h

1127 0

9. siječanj 2012. Na području Policijske uprave Brodsko

– posavske tijekom proteklog vikenda evidentirano je ukupno 23 kaznena djela od kojih su 22 kaznena djela iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta 19 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to devet kaznenih djela krađe (tri kaznena djela krađe i šest krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), pet kaznenih djela teške krađe i pet kaznenih djela oštećenja tuđe stvari.

 

11 prometnih nezgoda

 

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno11 prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su teže ozlijeđene, dok su četiri osobe zadobile lake tjelesne ozlijede.

 

3 požara

 

Na području policijske uprave tijekom ovog produženog vikenda dogodila su se i tri požara prilikom kojih nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta je oko 20 tisuća kuna. U dva slučaja radilo se o požarima na građevinama (obiteljske kuće), dok je treći požar bio na osobnom automobilu. Tijekom vikenda u četiri slučaja pronađena su neeksplodirana ubojita sredstva koje su na siguran način radi daljnjeg uništenja preuzeli djelatnici za protueksplozijsku zaštitu.

 

13 prekršaja

 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je ukupno 13 prekršaja i to devet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tri prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan prekršaj iz Obiteljskog zakona.

 

124 mjere protiv sudionika u prometu

 

Prometna policija je ovaj vikend prema sudionicima u prometu na cestama koji su činili prekršaje poduzela ukupno 124 mjere i radnje. Zbog prisutnosti alkohola u organizmu iz prometa je isključeno 12 sudionika, a najveća koncentracija alkohola u organizmu bila je 1,67 promila izmjerena u subotu ujutro oko 4 sata u Borovskoj ulici u Slavonskom Brodu kod vozača osobnog automobila dubrovačkih registracija (državljanin BiH).

 

Pored ovih prekršaja najbrojniji prekršaji bili su nepropisna brzina u 88 slučajeva. Najveća nepropisna brzina od 233 km/h izmjerena je jučer oko 14,30 sati na autocesti Bregana-Lipovac kod Slavonskog Broda za osobni automobil marke „Mercedes“, švicarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnji talijanski državljanin, koji je kažnjen novčanom kaznom od sedam tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Related Post