POLICIJSKI VIKEND: Rekorder sa 3,07 promila izazvao prometnu nesreću 

871 0

Foto Policija brodsko-posavska, Ilustracija

SLAVONSKI BROD, 25.  srpnja 2022. – Tijekom produženog vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 16 kaznenih djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je ukupno 13 prometnih nesreća, od kojih tri s lakše ozlijeđenim osobama, te 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U području javnog reda i mira, evidentiran je jedan događaja narušavanja javnog reda i mira.

 

IZAZVAO PROMETNU NESREĆU SA 3,07 PROMILA U KRVI

Jučer 24. srpnja oko 19,30 sati, na kolniku Ulice Ksavera Šandora Đalskog, u Slavonskom Brodu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Prometna nesreća se dogodila jer se 55-godišnji vozač osobnog automobila nije pridržavao potrebnog razmaka dok se kretao iza drugog vozila, zbog čega je udario u stražnji dio vozila ispred sebe. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je izvršenim alko testiranjem kod počinitelja prometne nesreće utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 3,07 promila. Vozač je zadržan u posebnoj prostoriji policije do otrježnjenja, te protiv njega slijede prekršajne prijave iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 18. do 24. srpnja 2022. godine, dogodila se ukupno 21 prometna nesreća, od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 17 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno šest osoba: sve su lakše tjelesno ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 388 prometnih prekršaja, od čega: 150 prekršaja nepropisnih brzina, 96 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina od 89 km/h utvrđena je u naseljenom mjestu, izmjerena je u Trnjanima, a kojom se kretao 69-godišnji vozač osobnog automobila. Najveća koncentracija alkohola od 3.07, očitana je u nedjelju, oko 19.30 sati, u organizmu 55-godišnjaka, koji je u Slavonskom Brodu upravljao osobnim automobilom, pri čemu je i počinitelj prometne nesreće. 

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post