POLICIJSKI VIKEND – U namještaju švercao cigarete

398 0

 

12. lipanj 2012. – Kako je priopćila Policijska uprava

brodsko-posavska tijekom vikenda na području policijske uprave evidentirana su 22 kaznena djela iz strukture općeg kriminaliteta. Najbrojnija su imovinska kaznena djela kojih je bilo 17 i to osam (8) kaznenih djela „krađe“, četiri (4) kaznena djela „teške krađe“ i pet (5) kaznenih djela „oštećenja tuđe stvari“. U prometu na cestama evidentirano je devet (9) prometnih nesreća od kojih tri (3) s ozlijeđenim osobama i šest (6) s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna (1) osoba je teže ozlijeđena, dok su dvije (2) osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede. Evidentirano je 10 prekršaja i to četiri (4) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pet (5) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan (1) prekršaj iz Zakona o Nadzoru državne granice.

 

 

Kaznena djela

 

SLAVONSKI ŠAMAC – Prekjučer, oko 21 sat na graničnom prijelazu Slavonski Šamac policijski službenici su u suradnji s carinskim službenicima u teretnom automobilu „VW“, bosanskih registracija, pronašli 4099 kutija cigareta raznih marki koje su bile sakrivene u elementima kućanskog namještaja. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su cigarete vlasništvo 22-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine, koji je namještaj prevozio u Austriju. Stranac je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“, te će se protiv njega danas provesti skraćeni kazneni postupak.

 

Pritvoren pijani vozač

 

DRAGALIĆ – Policijski službenici su u subotu oko 23,30 sati kod mjesta Dragalić kontrolirali teretni automobil „Mercedes Vito“, zagrebačkih registracija i tom prilikom utvrdili da vozilom upravlja 41-godišnjak iz Ivanić-Grada pod utjecajem alkohola (1,73 promila) i za vrijeme trajanja pravomoćne zabrane upravljanja. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a protiv njega policijski službenici će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“, te optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Starcu Starcu ukrao bicikl SLAVONSKI BROD – U petak, 8. lipnja, 84-godišnjak je policiji prijavio da mu je netko sa prostora gradske tržnice u Slavonskom Brodu, Horvatova, otuđio bicikl. Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su jutros oko 8 sati pronašli bicikl na prostoru gradske tržnice, koji je preuzeo vlasnik. Policija nastavlja daljnji rad i podnosi izvješće općinskom državnom odvjetništvu.


U sukobu teško ozlijeđen muškarac

 

NOVA GRADIŠKA – Dana 9. lipnja (subota), oko 9.10 sati u Novoj Gradiški, ispred ulaza u trgovački centar, 50-godišnjak je zbog narušenih međuljudskih odnosa rukom udario 45-godišnjaka, koji je pao i glavom udario u beton. Ozlijeđenom 45-godišnjaku je ukazana liječnička pomoć, koji su ozljede okvalificirali kao teške i zadržali ga na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policija protiv 50-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu.

 

Teško ozlijeđen mopedist

 

SLAVONSKI BROD – Prekjučer, oko 9.45 sati u Slavonskom Brodu, Košarevac, u prometnoj nesreći je teže ozlijeđen 39-godišnji mopedist. On je upravljajući mopedom pri izlasku iz zavoja udesno zbog ne držanja strane kretanja prešao na suprotnu prometnu traku kojom se u tom trenutku kretao osobni automobil Škoda kojim je upravljala 47-godišnjakinja. Pritom je mopedom udario u prednji lijevi dio automobila, te je od jačine udara odbačen na vjetrobransko staklo i pao potom na travnatu površinu. Ozlijeđenom vozaču je ukazana liječnička pomoć, nakon koje je prevezen i zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu gdje su ozljede okvalificirane kao teške. Policija protiv 39-godišnjaka podnosi obavezni prekršajni nalog, kao i izvješće državnom odvjetništvu.

Related Post